top icon
Επικαιρότητα

Ποιος είναι ο τριπλός κόμβος που βγαίνει από τη «ναφθαλίνη»;

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Δυτικής Αττικής, νευραλγικής σημασίας για όλους, ξαναβγαίνει στην επικαιρότητα ύστερα από δύο δεκαετίες σιωπής, καθώς βρίσκεται πλέον κοντά στη δημοπράτηση.

Οι διπλές σήραγγες στον Σκαραμαγκά βρίσκονται και πάλι στην επικαιρότητα, ύστερα από δύο δεκαετίες σιωπής, καθώς θα γίνουν ο νέος τριπλός κόμβος, στον οποίο θα ενωθούν τρεις οδικοί άξονες της Δυτικής Αττικής. Όλες σχεδόν οι προβλεπόμενες εργασίες για το ξεκίνημα του διαγωνισμού έχουν ολοκληρωθεί, αφού εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη και οι απαλλοτριώσεις είναι σε εξέλιξη. Στόχος είναι το έργο να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «ΕΣΠΑ 2021-2027», προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος φιλοδοξεί να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Πρόκειται για το έργο σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής του Αιγάλεω (που λειτουργεί ως προέκταση της Αττικής Οδού) με την Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου. Έχει ήδη προηγηθεί από καιρό ο επίσημος χαρακτηρισμός του έργου ως Εθνικού Επιπέδου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του προς υλοποίηση. Είναι ηλίου φωτεινότερον πως το έργο αυτό θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό και στις λεωφόρους Σχιστού και Αθηνών. Υπενθυμίζουμε πως 1,4 χλμ. απομένουν για την ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου Σκαραμαγκά, ενώ 55 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του όλου έργου. Ελπίζουμε αυτή τη φορά όλα να γίνουν σωστά και να μη μείνει πίσω το έργο, όπως έγινε πριν 20 χρόνια (δείτε εδώ γιατί παρατήθηκαν οι διπλές σήραγγες στον Σκαραμαγκά).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ