top icon
Επικαιρότητα

Πόσο κόστιζε η αμόλυβδη βενζίνη, σαν σήμερα, πριν από 4 χρόνια;

Δείτε πού βρίσκονταν οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, σαν σήμερα πριν 4 τέσσερα χρόνια, προτού την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία…

Σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, δίχως τα προβλήματα που έφερε η παγκόσμια πανδημία του Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα πράγματα στο χώρο των καυσίμων ήταν αλλιώς. Σε σύγκριση βέβαια με τις τιμές και άλλων βασικών προϊόντων των ημερών εκείνων, και πάλι μπορείς να πεις ότι η αμόλυβδη βενζίνη ήταν ακριβή, αλλά χωρίς το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία αυτό ήταν σχετικά αντιμετωπίσιμο. Τα πράγματα τώρα, με την αμόλυβδη να ξεπερνά τα δύο ευρώ το λίτρο, είναι πολύ πιο δύσκολα. Ωστόσο, πάντα μπορείς να ελπίζεις για το καλύτερο. Ας γυρίσουμε όμως στις 19 Μαΐου 2018, να δούμε τί γινόταν τότε…

Με τη φορολογία των καυσίμων βαρύτατη και τότε, αλλά και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από την 1η Ιουνίου 2016 να έχει ανέβει στο 24%, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων βρισκόταν στα 1,629 ευρώ ανά λίτρο και ήταν κατά 35,7% φθηνότερη σε σύγκριση με τη μέση τιμή της σήμερα.

Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 100 οκτανίων βρισκόταν στα 1,798 ευρώ ανά λίτρο και ήταν κατά 31,5% φθηνότερη σε σύγκριση με τη μέση τιμή της σήμερα.

Η μέση πανελλαδική τιμή του diesel κίνησης βρισκόταν στα 1,402 ευρώ ανά λίτρο και ήταν κατά 34,7% φθηνότερη σε σύγκριση με τη μέση τιμή της σήμερα (θα ήταν πιο ψηλά, χωρίς την επιδότηση που ισχύει).

Η μέση πανελλαδική τιμή του υγραερίου κίνησης βρισκόταν στα 0,823 ευρώ ανά λίτρο και ήταν κατά 37,2% φθηνότερη σε σύγκριση με τη μέση τιμή της σήμερα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ