top icon
Επικαιρότητα

Πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Αλκοολόμετρα, χριστουγεννιάτικες ευχές και έντυπο υλικό για θέματα οδικής ασφάλειας μοιράστηκαν στους οδηγούς του Ηρακλείου από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Ατομικά αλκοολόμετρα μοιράστηκαν από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στους διερχόμενους πολίτες και οδηγούς, το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Οι συσκευές που διανεμήθηκαν είναι μιας χρήσεως, ευγενική χορηγία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου & Κρήτης (ΣΥ.ΦΑ.Κ.) στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ελέγχουν τα επίπεδα αλκοόλης ενημερώνοντας άμεσα τον οδηγό για την ικανότητα οδήγησής του. Η δράση διοργανώνεται πρώτη φορά από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου και τον ΣΥ.ΦΑ.Κ., στο πλαίσιο της κοινής στόχευσης και συνεργασίας των φορέων για την προστασία της ζωής, την προαγωγή της ποιότητας και της δημόσιας υγείας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί γενικότερα στην εδραίωση της ενεργητικής προστασίας των επισκεπτών και των οδηγών που θα μετακινηθούν οδικά και της αποθάρρυνσης ειδικότερα όσων που έχουν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ να οδηγήσουν στους δρόμους κατά την εορταστική περίοδο.

Παράλληλα, στελέχη της Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα διανείμουν ενημερωτικό φυλλάδιο στο κοινό με επισημάνσεις σε θέματα οδικής ασφάλειας. Όπως δηλώνει ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης «η ανησυχία όλων μας είναι μεγάλη λόγω των καθημερινών σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα, με θύματα οδηγούς, συνεπιβάτες και πεζούς (φωτ: cretanews)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ