top icon
Επικαιρότητα

Σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες – Σε ποιους δρόμους βρίσκονται

Σε λειτουργία τέθηκαν από τις 7 Νοεμβρίου οι δώδεκα νέες κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα. Τα χρηματικά πρόστιμα για κάθε παραβατική είσοδο στις λεωφορειολωρίδες ανέρχονται στα 200 ευρώ. Η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες επιτρέπεται μόνο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ασθενοφόρα. Οι νέες κάμερες βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (5), στη λεωφόρο Κηφισίας (1), στη λεωφόρο Μεσογείων (3) και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (3).

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) θα δίνει υλικό σε τακτικά χρονικά διαστήματα στις Διευθύνσεις της Τροχαίας, το οποίο θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, για να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις τα αρμόδια όργανα. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ -φωτογραφικής κάμερας) θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση εγκατεστημένο σε στύλο-καμπίνα και θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την λεωφορειολωρίδα θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία, στην οποία θα εμφανίζονται η ταχύτητα κίνησης, το σημείο της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία και η ώρα.

Η παράβαση θα αποτυπώνεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ