top icon
Επικαιρότητα

Σε λειτουργία οι πινακίδες matrix στις σήραγγες Δραπετσώνας

Σε λειτουργία οι νέες σύγχρονες πινακίδες matrix μηνυμάτων στις σήραγγες Δραπετσώνας επί της λεωφόρου Παπανδρέου, οι οποίες τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Στις σήραγγες Δραπετσώνας επί της λεωφόρου Παπανδρέου, η Περιφέρεια Αττικής τοποθέτησε νέες σύγχρονες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων τεχνολογίας Full Matrix με χρηματοδότηση 137.825 ευρώ, αντικαθιστώντας τις παλαιές, οι οποίες παρέμεναν για πάνω από δέκα χρόνια εκτός λειτουργίας.

Οι νέες πινακίδες βρίσκονται στην είσοδο των σηράγγων της Δραπετσώνας, μια ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, ενώ επικοινωνούν με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο βρίσκεται πάνω από την σήραγγα. Το κέντρο είναι στελεχωμένο και λειτουργεί σε 24ωρη βάση μεριμνώντας για την ομαλή κυκλοφορία εντός των σηράγγων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια σε έναν οδικό άξονα όπου παρατηρούνται αρκετά τροχαία ατυχήματα, ενώ και οι συγκεκριμένες σήραγγες έχουν αθροιστικά 900.000 μηνιαίες διελεύσεις οχημάτων.

Οι νέες πινακίδες συμβάλλουν στην πληροφόρηση των οδηγών για την κατάσταση του οδικού δικτύου, ενώ δίνουν την δυνατότητα άμεσης εποπτείας από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, στο οποίο υπάρχει εργοταξιακός εξοπλισμός προς αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης στο οδικό δίκτυο, καθώς και όχημα έτοιμο να επέμβει οποτεδήποτε χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά στις περαιτέρω παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σηράγγων, προγραμματίζεται η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED, έργο προϋπολογισμού 1.964.463 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ