top icon
Επικαιρότητα

Σκέψεις για ηλεκτρονική έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας και μεταβιβάσεων

Μετά την επιτυχημένη αποδοχή της εφαρμογής ψηφιακής τεχνολογίας για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης και την ανανέωση των παλαιών, ξεκίνησε ο γόνιμος προβληματισμός για την υιοθέτησή της στις νέες άδειες κυκλοφορίας και στις μεταβιβάσεις οχημάτων.

Όπως όλα δείχνουν, το κοινό αποδέχτηκε θετικά την εφαρμογή ψηφιακής τεχνολογίας για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης και την ανανέωση των παλαιότερων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 90% των νέων οδηγών, αλλά και των παλαιότερων στηρίζει τέτοιου είδους διαδικασίες μέσω του διαδικτύου. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε ο γόνιμος προβληματισμός για την επέκτασή της στις νέες άδειες κυκλοφορίας και στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

pinakides kykloforias

Με αφορμή τα προαναφερόμενα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «θα δημιουργηθούν και άλλες πλατφόρμες από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για να γίνονται ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις των αυτοκινήτων». Επίσης, έχει διατυπωθεί από τη Διεύθυνση Μεταφορών και μία ακόμη πρόταση για την έκδοση των πινακίδων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων ηλεκτρονικά, μέθοδος που θα διευκόλυνε ιδιαίτερα και τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Όλοι βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την περίπτωση, βοηθούσης και της συνεχούς εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας. Μια νέα εποχή έρχεται και δεν έχουμε παρά την καλωσορίσουμε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ