top icon
Επικαιρότητα

Σωρεία παραβάσεων στις λεωφορειολωρίδες

Σε αστρονομικά επίπεδα έφτασε η αύξηση των παραβάσεων στις αποκλειστικές λωρίδες των αστικών λεωφορείων, έναντι του Ιανουαρίου του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2019 βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 79 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων. Όμως, ένα χρόνο αργότερα οι καταγραφές για την παράβαση αυτή παρουσίασαν αύξηση κατά 1.324%, ανερχόμενες στις 1.046. Το γεγονός αυτό μπορεί να εξηγηθεί, αν υποθέσουμε πως οι έλεγχοι των κλιμακίων της Τροχαίας για το συγκεκριμένο είδος παράβασης δεν ήταν τόσο εντατικοί το 2019. Ωστόσο, αλματώδη αύξηση εμφανίζουν και οι φωτογραφικές κλήσεις, από τις πρόσφατα επανεργοποιημένες κάμερες καταγραφής παραβάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας. Τον Ιανουάριο του 2019 ελήφθησαν 81 φωτογραφικές κλήσεις, οι οποίες έγιναν 257 τον Ιανουάριο του 2020 (άνοδος 317%).

Το μέτρο απαγόρευσης κίνησης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων στις λεωφορειολωρίδες είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής αναβροχιάς (κρίσης) του ελληνικού κράτους. Οι λεωφορειολωρίδες εξακολουθούν να μην αστυνομεύονται, ενώ σε πολλές από αυτές οι φωτογραφικές μηχανές δεν λειτουργούν, επειδή τους λείπει πότε το ένα βασικό στοιχείο και πότε το άλλο. Υπενθυμίζουμε πως το πρόστιμο εισόδου στις λεωφορειολωρίδες είναι 200 ευρώ. Σε ενδεχόμενο στάθμευσης, επιπλέον του προστίμου, αφαιρούνται και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας υπάρχουν 14 κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται εκ περιτροπής σε 40 διαφορετικά σημεία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ