top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Δήμο Βοΐου στο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Το «Τμήμα Χημικών Μηχανικών-Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Βοΐου, προκειμένου να εκπονήσει Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Με βάση τη νέα νομοθεσία είναι υποχρεωτική η χωροθέτηση τουλάχιστον ενός σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανά 1.000 κατοίκους, εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε δήμου. Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός του Δήμου Βοΐου ανέρχεται σε 18.400 κατοίκους, θα πρέπει να χωροθετηθούν το λιγότερο 19 σημεία φόρτισης, σε τοποθεσίες που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδίου (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων).

Το Πανεπιστήμιο θα καταγράψει τα σχετικά στοιχεία των πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής (ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χρήσεις γης, πληθυσμός εξυπηρέτησης, εντοπισμός σημείων ενδιαφέροντος, ήδη υφιστάμενα και αναπτυσσόμενα δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, όροι δόμησης).

Επίσης, θα καταγράψει τα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της περιοχής (ανάλυση υφιστάμενου οδικού δικτύου, στοιχεία κυκλοφοριακών φόρτων, σύνθεση κυκλοφορίας, λειτουργία οδικού δικτύου και κυκλοφοριακών ροών ποδηλάτων, οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς, παρόδια στάθμευση, στάθμευση εκτός οδού, δίκτυα ήπιων μορφών μετακίνησης).

Τέλος, θα πρέπει να καταγράψει και τυχόν εξειδικευμένα δίκτυα μεταφορών και των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής (περιγραφή στόλου οχημάτων των κατοίκων, αέριοι ρύποι), καταγραφή υπαίθριων δημοτικών χώρων στάθμευσης, στεγασμένων δημοτικών χώρων στάθμευσης, θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ