top icon
Επικαιρότητα

Τα πρόστιμα για την παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας οχημάτων

Τα πρόστιμα ανέρχονται στα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Στο ενδεχόμενο αυτό, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης.

Aπό την Τρίτη 2 Μαρτίου όσοι έχουν αφήσει απλήρωτα τα τέλη, θα αντιμετωπίσουν το πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Όσοι αποφάσισαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας -ο αριθμός τους ξεπερνά τις 70.000, μέσω της νέας εφαρμογής My car της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων- θα περιμένουν τη νομοθετική διάταξη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, προκειμένου να τις ανακτήσουν μέσα στο 2021 χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των τελών για το 2021 (συνήθως, η νομοθετική διάταξη που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα κατατίθεται στη Βουλή τον Απρίλιο ή τον Μάιο).

Όσοι δεν κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, πλέον δεν διασφαλίζονται. Ακόμη και αν αποφασίσουν από τον Μάρτιο και μετά να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας, θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, μαζί με το πρόστιμο.

Είναι σαφές πως εφόσον ολοκλήρωσαν την διαδικασία κατάθεσης πινακίδων, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από τα οχήματα και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους. Αν παρά ταύτα εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα τα οποία έχουν δηλώσει σε ακινησία, θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Τα πρόστιμα ανέρχονται στα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Στο ενδεχόμενο της υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ