Επικαιρότητα Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: νέα παράταση, ως το τέλος Ιανουαρίου

Μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου παρατείνει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019, επικαλούμενη καθυστερήσεις που μπορεί να προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Όμως, η καταβολή των τελών κυκλοφορίας δεν θα γίνεται πλέον στις Τράπεζες, αλλά αποκλειστικά στις Εφορίες. Η απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η πρώτη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019, που έληξε στις 11 Ιανουαρίου, διευκόλυνε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι τα είχαν αφήσει για την ύστατη ώρα.

Υπενθυμίζουμε πως από 22 έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό τους θα πληρώσουν όλα τα επιβατικής χρήσης αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010. Για όσα επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους από την πρώτη Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα ποσά των τελών υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα, όπως ορίζει ο παρακάτω πίνακας.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου