top icon
Επικαιρότητα

Τέλη κυκλοφορίας: Πως να τα εκτυπώσετε

Έφτασε η ώρα να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας. Για συντομία θα πρέπει να έχετε πρόχειρους τους κωδικούς του taxisnet, τον προσωπικό σας αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Εκτύπωση των ειδοποιητηρίων με κωδικούς taxisnet

Για συντομία θα πρέπει να έχετε πρόχειρους, τους κωδικούς του taxisnet, τον προσωπικό σας ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Κατόπιν εισέρχεστε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ. Έπειτα, πατάτε την επιλογή «Είσοδος στην εφαρμογή». Εκεί, εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε «Σύνδεση». Ύστερα, πηγαίνετε στα «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Κατευθείαν μετά επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων». Σε αυτό το στάδιο επιβεβαιώνετε ότι ο αριθμός φορολογικού μητρώου και η χρονιά (2022) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια πληκτρολογείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Μετά πηγαίνετε επάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να αποθηκεύσετε το αρχείο στο κινητό σας τηλέφωνο ή σε κάποιον υπολογιστή, από όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς κωδικούς taxisnet

Τα στοιχεία που θα απαιτηθούν σε αυτό το ενδεχόμενο είναι ο προσωπικός σας αριθμός φορολογικού μητρώου και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας σας. Εφόσον έχετε διαθέσιμα τα προαναφερόμενα στοιχεία εισέρχεστε στον δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στη συνέχεια, πατάτε την επιλογή «Είσοδος στην εφαρμογή». Στο καινούργιο «παράθυρο» που θα εμφανιστεί οφείλετε να συμπληρώσετε τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας σας και μετά επιλέγετε το έτος που επιθυμείτε (στην περίπτωσή μας είναι το 2022). Κατόπιν πατάτε την επιλογή «Εκτύπωση» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο «παράθυρο», προκειμένου να το αποθηκεύσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, από όπου στη συνέχεια μπορείτε να προβείτε στην εκτύπωσή του.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, τα ειδοποιητήρια θα έχουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα (αλλά και QR Code) για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε υποκατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ