top icon
Επικαιρότητα

Τέλος το διπλοπαρκάρισμα – Έρχονται πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε πως το διπλοπαρκάρισμα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει στην Ελλάδα. Η αντιμετώπισή του θα είναι άμεση.

Η παράνομη στάθμευση και ειδικά το διπλοπαρκάρισμα είναι από τις συνηθέστερες παραβάσεις στην Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία βεβαιώνει χιλιάδες κλήσεις σε εβδομαδιαία βάση, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιεύει.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, με τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου, να αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως η αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά.

διπλοπαρκάρισμα

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη σύσκεψη για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίας, με την παράνομη στάθμευση να αποτελεί προτεραιότητα.

«Εκείνο που μπορεί να χρειαζόμαστε είναι μία επαναδιάταξη του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτη. Να βλέπει ο κόσμος στο δρόμο περισσότερη Αστυνομία, όχι να την βλέπουν να κάνει βόλτες, να τη βλέπει να κάνει ελέγχους, να ασκεί τον αποτρεπτικό της έλεγχο σε αυτόν που διπλοπαρκάρει. Υπάρχουν δρόμοι, γιατί πολλές φορές έχω ακούσει και εγώ, ξέρουν ότι υπάρχουν και δρόμοι κεντρικοί στην Αθήνα, 3ης Σεπτεμβρίου, η Αχαρνών, η Αριστοτέλους, ο άλλος ανάβει τα alarm για να πάρει τον καφέ του, να πληρώσει το παράβολο να κάνει τη δουλειά του και αυτό τι έχει ως αποτέλεσμα; Nα συσσωρεύονται αυτοκίνητα, έχουν και φανάρια, ο δρόμος γίνεται μισή λωρίδα. Λοιπόν, το διπλοπαρκάρισμα είναι ένα, θα πει κανείς ότι είναι το πιο σημαντικό, είναι να τα πιο σημαντικά, διότι η ποιότητα ζωής και η ταλαιπωρία είναι ένα θέμα που πρέπει να το βάλουμε ως προτεραιότητα.

Έχουμε μία πολύ μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίας, η αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος θα είναι ένα από τα πρώτα. Θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες για όσο το δυνατόν λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση», τόνισε αρχικά ο κύριος Οικονόμου.

Και συνέχισε λέγοντας: «Οτιδήποτε έχει να κάνει με παράνομη στάθμευση αλλά και το διπλοπαρκάρισμα θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δοθούν σαφείς οδηγίες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στους ανθρώπους, στους άνδρες και στις γυναίκες της ΕΛΑΣ και στην Τροχαία, να το αντιμετωπίσουν με τρόπο ώστε να το περιορίσουμε και να το ελαχιστοποιήσουμε.

Οι κλήσεις θα πηγαίνουν με τον τρόπο πού πηγαίνουν και βεβαιώνονται και δεν θα είναι μόνο το διοικητικό πρόστιμο θα είναι και τα υπόλοιπα που προβλέπονται, αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ