top icon
Επικαιρότητα

Τέλος το «τζάμπα» σε Μετρό και λεωφορεία – Έτσι θα είναι τα νέα εισιτήρια

Το υπουργείο Μεταφορών βάζει τέλος στα χάρτινα εισιτήρια. Θα υιοθετηθεί νέος τρόπος πληρωμής ώστε να μην μπορεί κανείς να μπαίνει τζάμπα σε Μετρό και λεωφορεία.

Στη σταδιακή απόσυρση των παραδοσιακών χάρτινων εισιτηρίων και την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο των «τζαμπατζήδων», η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής σε Μετρό, λεωφορεία και τράμ.

Αντί για το κλασικό εισιτήριο, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο και θα πληρώνουν με την τεχνολογία του NFC αφού κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή. Το τέλος του αντιτίμου θα γίνεται και με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε όλες τις συναλλαγές.

Μετρό

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, δήλωσε πως η επικείμενη κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου είναι πολύ θετικό νέο, αφού ο επιβάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Στη συνέχεια, είπε: «Στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις.

Επομένως είναι πολύ θετικό – όπως είπαμε – ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο».

Διαβάστε επίσης: Μετρό: Η νέα Γραμμή που θα μειώσει τα οχήματα κατά 53.000 την ημέρα

Τι θα συμβεί με τους μεγαλύτερους σε ηλικία επιβάτες

Ακόμη και αν εφαρμοστεί το μέτρο της ψηφιακής τεχνολογίας στα ΜΜΕ, η εκτύπωση χάρτινων εισιτηρίων θα συνεχίσει να υφίσταται σε κάποια σημεία, ώστε να εξυπηρετηθούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ