top icon
Νέα

Το Audi των 140.000 € που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

Αυτό το Audi βρίθει από τεχνολογίες. Είναι εξαιρετικά πολυτελές και αποδίδει 462 ίππους. Καίει βενζίνη, αλλά δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής που εξασφαλίζουν περιορισμένες εκπομπές ρύπων. Οι κατασκευαστές, ειδικά στις πιο premium κατηγορίες, έχουν ενσωματώσει στα μοντέλα τους υβριδικά σύνολα, ώστε να μειώσουν το CO2, γεγονός που τα απαλλάσσει από το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας.

Audi

Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα κάθε νέο αυτοκίνητο πληρώνει τέλη κυκλοφορίας με βάση την ποσότητα γραμμαρίων CO2 που εκπέμπει και αναγράφεται στην άδεια. Αν είναι έως 122 γρ./χλμ., τότε τα τέλη είναι μηδενικά, ανεξάρτητα από την ιπποδύναμη, την τιμή και το καύσιμο.

Audi

Το Audi A8 60 TFSI e quattro των 462 ίππων και 700 Nm ροπής για παράδειγμα, παρότι ανήκει στα top class αυτοκίνητα και απευθύνεται σε ελάχιστους αγοραστές, αφού κοστίζει με βάση τον πρόσφατο τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας 139.900 €, δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ για τέλη.

Audi

Χάρη στο plug-in υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει τον 3.0 TFSI βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, παράγει μόλις 42 γρ./χλμ. Την ίδια στιγμή παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Πολυτέλεια

Το A8 60 TFSI e quattro ανήκει στα μεγάλα πολυτελή οχήματα. Διακρίνεται για την επιβλητική εμφάνιση, τις μεγάλες διαστάσεις και τον υπερπλήρη εξοπλισμό. Στην καμπίνα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ πλάτης σε 18 σημεία, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προσκέφαλα, το ειδικά σχεδιασμένο υποπόδιο που προσφέρει μασάζ για τον επιβάτη πίσω από τον συνοδηγό και τετραζωνικός αυτόματος κλιματισμός, συμπληρώνονται από ένα ψυγείο στις πίσω θέσεις με mini-bar, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ευρυχωρίας.

Audi

Δείτε εδώ το πιο ακριβό Audi που πωλείται στην Ελλάδα

Φυσικά, η Audi το έχει προικίσει με κάθε λογής καλούδι, από το Audi virtual cockpit, έως το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, τις ψηφιακές οθόνες, το MMI Navigation plus τρίτης γενιάς και το προηγμένο σύστημα ήχου Bang & Olufsen με ενισχυτή 1.920 Watt και 23 ηχεία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ