top icon
Επικαιρότητα

Το Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι το «ζωντανό μνημείο» του Ελληνικού

Ένα Boeing 727 τιμά τα έργα και τις ημέρες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με την τοποθέτησή του ως ζωντανό μνημείο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 Mount of Olympus στο Ελληνικό, παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας.

Boeing

Η παρουσία, στο Ελληνικό του ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η πρωτοβουλία αυτή, ήταν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της εταιρείας Zela Aviation και του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Boeing

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ