top icon
Αγορά

Το νέο MINI Countryman λανσαρίστηκε επίσημα στην ελληνική αγορά (+ τιμές)

Το γνωρίσαμε στο εξωτερικό ξεκινώντας από την κορυφή της γκάμας και πλέον έφθασε η στιγμή για την εντός έδρας γνωριμία, ξεκινώντας μάλιστα από την βάση και ειδικότερα το MINI Countryman C.

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ και έτσι λίγο καιρό μετά την επιστροφή μας από την παρουσίαση επί πορτογαλικού εδάφους και το νέο MINI Countryman έφθασε και επίσημα στην εγχώρια αγορά.

Στο εξωτερικό είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τις κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας, τόσο την σπορτίφ θερμική John Cooper Works ALL4 των 300 ίππων (δείτε εδώ περισσότερα), όσο και την αμιγώς ηλεκτρική SE ALL4 με τα δύο μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 313 ίππων (μείνετε συντονισμένοι, καθώς μεθαύριο λήγει το σχετικό εμπάργκο δημοσίευσης).

MINI Countryman

Το νέο Countryman αισίως περνά τώρα στην τρίτη κατά σειρά γενιά του, όπου ουσιαστικά το αυτοκίνητο μοιράζεται μηχανικά μέρη με τις ομογάλακτες BMW X1 και Χ2. Μιας και πλέον έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που μπαίνει στην κατηγορία C, το χάσμα που δημιουργείται σε σχέση με το νέο MINI Cooper (το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 3θυρες, 5θυρες και κάμπριο εκδόσεις), θα κληθεί να καλύψει το πολυαναμενόμενο crossover, Aceman.

MINI Countryman C 170ps

Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο νέο MINI Countryman, είναι οι μεγαλύτερες διαστάσεις, η νέα εμφάνιση, το εντυπωσιακό εσωτερικό η πλήρης σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και φυσικά η γκάμα των εκδόσεων, όπου για πρώτη φορά υπάρχουν και αμιγώς ηλεκτρικές παραλλαγές. Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα αδελφά μοντέλα της BMW, τo νέο MINI Countryman δεν θα διαθέτει πια plug in υβριδική έκδοση.

Έτσι λοιπόν η γκάμα του νέου MINI Countryman χωρίζεται πλέον στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (το δικίνητο Ε των 204 ίππων και το τετρακίνητο SE All4 των 313 ίππων) και στα θερμικά. Τα τελευταία αποτελούνται από ένα ντίζελ 163 ίππων και τα βενζινοκίνητα: C (1.5 με 170 ίππους), S All4 (2.0 με 218 ίππους) και JCW All4 (2.0 με 300 ίππους).

MINI Countryman C 170ps

Σε αυτή την πρώτη επαφή εντός έδρας, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την εισαγωγική έκδοση. Αυτή πλέον φέρει τα διακριτικά Countryman C και θα έχει τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Classic, Essential, Favoured και John Cooper Works trim), με επιλογές επιπλέον πακέτων εξοπλισμού και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, όπως παραδοσιακά προσφέρουν τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας.

MINI Countryman C 170ps

Αυτή η αρχική έκδοση Countryman C, εφοδιάζεται με τον γνωστό 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, τεχνολογίας TwinPower Turbo, που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες θερμικές παραλλαγές) και mild hybrid 48V σύστημα (όπως και η δυνατότερη έκδοση βενζίνης S ALL4 των 218 ίππων και πετρελαίου D των 163 ίππων).

MINI Countryman C 170ps

Το ήπια υβριδικό σύστημα συμβάλει στην αποδοτικότητα του συστήματος και χρησιμοποιείται για την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, ενισχύοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στις επιταχύνσεις με ηλεκτρική ισχύ 19 ίππων.

MINI Countryman

Με απόδοση 170 ίππων και 280 Nm ροπής, το νέο MINI Countryman C ολοκληρώνει την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 212 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την κατανάλωση του νέου Countryman C, αυτή είναι, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, 6,2-5,9 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να είναι 146-133 γρ./χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Πίσω από το τιμόνι του MINI Countryman C

Οδηγώντας το Countryman C, μπορεί να αντιλαμβάνεσαι αμέσως την διαφορά στην δύναμη σε σχέση με τις «300αρες» κορυφαίες εκδόσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει επουδενί ότι υπάρχει περιθώριο για γκρίνιες. Η αρχική έκδοση του νέου Countryman μπορεί να καλύψει επάξια τις οικογενειακές απαιτήσεις που προκύπτουν από την αυξημένες χωροταξικές ικανότητες.

MINI Countryman C 170ps

Η ευχάριστη έκπληξη όμως έρχεται από τον τομέα της κύλισης, η οποία διατηρεί με επιτυχία με πολύ καλή ισορροπία μεταξύ άνεσης και σπορτίφ οδικής συμπεριφοράς. Σε αυτό συμβάλει και το ωραίο σε αίσθηση τιμόνι, ενώ για paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, θα πρέπει κανείς να στραφεί στο επίπεδο εξοπλισμού John Cooper Works trim.

Αναλυτικά οι τιμές του νέου MINI Countryman, στην ελληνική αγορά, έχουν ως εξής:

MINI Countryman C 1.499 κ.εκ., 170 ίπποι: από 34.500 ευρώ

MINI Countryman S ALL4 1.998 κ.εκ., 218 ίπποι: από 44.600 ευρώ

MINI Countryman John Cooper Works 1.998 κ.εκ., 300 ίπποι: από 57.750 ευρώ

MINI Countryman D 1.995 κ.εκ., 163 ίπποι: από 39.900 ευρώ

MINI Countryman Ε 204 ίπποι: από 43.950 ευρώ

MINI Countryman SΕ ALL4 313 ίπποι: από 49.950 ευρώ

MINI Countryman C 170ps

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • MINI Countryman C 170ps
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ