top icon
Επικαιρότητα

Το Νο1 αυτοκίνητο στην Ελλάδα το 2023

Η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2023 με αύξηση, ξεπερνώντας τις 70.000 πωλήσεις. Ποιο αυτοκίνητο ήταν το best seller.

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με τις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων να ξεπερνούν τις 70.000 μονάδες το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου. Η τάση μήνα με το μήνα είναι συνεχώς ανοδική, με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β να αποδεικνύονται τα πιο δημοφιλή μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, το μοντέλο που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το Opel Corsa. Το γερμανικό supermini, με βάση τα στοιχεία κατέχει τον τίτλο του απόλυτου best seller στην ελληνική αγορά, αγγίζοντας τις 4.449 ταξινομήσεις.

Ελλάδα

Το Corsa είναι πρώτο τόσο στο σύνολο, όσο και στην κατηγορία του, με το μερίδιο να ανέρχεται στο 22,7%. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Citroen C3 με 2.746 ταξινομήσεις και τρίτο είναι το Toyota Yaris με 2.621 μονάδες.

Πόσο κοστίζει το Opel Corsa

Το μοντέλο της Opel, είναι ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις χάρη στις compact διαστάσεις και την ευελιξία του. Παράλληλα, ο εξαιρετικός κινητήρας βενζίνης 1.2 Τ απόδοσης 100 και 130 ίππων (προσφέρεται και ως ατμοσφαιρικός με 75 ίππους), χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις και κινεί με αξιοθαύμαστη άνεση το όχημα στον ανοικτό δρόμο.

Ελλάδα

Πιο μοντέρνο και πρακτικό από ποτέ, το εσωτερικό του Corsa παρέχει χώρους για 4 επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ των 309 λτ. να καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες. Η κεντρική οθόνη 7 ή 10 ιντσών ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές που επιθυμεί ο οδηγός, ενώ στο κάτω τμήμα του ταμπλό υπάρχει και θέση για επαγωγική φόρτιση του smartphone.

Ο εξοπλισμός είναι από τα μεγάλα ατού του αυτοκινήτου, με τη γερμανική εταιρεία να το έχει εμπλουτίσει με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης, όπως το automatic cruise control, τη διατήρηση και επαναφορά στη λωρίδα κυκλοφορίας, την κάμερα οπισθοπορείας, ακόμη και τη λειτουργία Advanced Park Assist η οποία εντοπίζει χώρους στάθμευσης και αναλαμβάνει την κίνηση του τιμονιού. Φυσικά, δεν λείπουν τα Intelli-lux LED matrix φώτα, τα οποία θεωρούνται από τα κορυφαία της αγοράς.

Ελλάδα

Οι τιμές του Opel Corsa στην Ελλάδα ξεκινούν από 19.900 €, με τους υποψηφίους αγοραστές να επωφελούνται της επιδότησης ανταλλαγής που παρέχει η εταιρεία. Η έκδοση με τους 100 ίππους και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο στοιχίζει 22.900 €, ενώ το πιο σπορτίφ με GS Line 1.2 Turbo 130 AT8 πωλείται έναντι 24.900 €.

Διαβάστε επίσης: Το Top10 των plug-in υβριδικών στην Ελλάδα

Όσο για το ηλεκτρικό Corsa-e με τους 136 ίππους και την αυτονομία των 359 χλμ. κοστίζει 39.600 € χωρίς την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ