top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία: εξορμήσεις για την οδική ασφάλεια

Η Τροχαία συνεχίζει σε όλη την επικράτεια τις επιχειρήσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Τροχαία στις 15 Ιουλίου 2021 πραγματοποίησε στην Δυτική Ελλάδα επιχειρήσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Δυτική Ελλάδα με τη συνδρομή των διευθύνσεων αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, κατά τις οποίες ελέχθησαν 1.095 οχήματα και βεβαιώθηκαν 261 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), κατά τις οποίες έγιναν και 11 συλλήψεις.

Οι στοχευμένες δράσεις εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχισθούν σε όλη την Περιφέρεια.

Έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων διεξήχθησαν στο ίδιο χρονικό διάστημα και στα Ιόνια Νησιά σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Λευκάδα. Κατά την διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά 134 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν 15 για ταχύτητα, 1 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 1 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 3 για ζώνη ασφαλείας, 19 για προστατευτικό κράνος, 11 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, 3 για ΚΤΕΟ και 3 για ανασφάλιστα οχήματα.

Πραγματοποιήθηκαν και επτά συλλήψεις, μία για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και έξι για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ