top icon
Επικαιρότητα

To Volkswagen ID.Buzz στην αστική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας

Τρία ηλεκτρικά μίνι-βαν Volkswagen ID. BUZZ παραδόθηκαν στην αστική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας

Τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen, παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «K2» που αποτελεί το δημόσιο φορέα της υπηρεσίας «ASTYBUS»Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί», που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς με το συντονισμό και την υποστήριξη της Kosmocar, τη συνδρομή του Ομίλου Volkswagen και την υποστήριξη του Δήμου Αστυπάλαιας.

AstyBUS ID.BUZZ Astypalea

Oι κ.κ. Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας και Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής After Sales & Ανάπτυξης Νέων Δραστηριοτήτων Kosmocar

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια –  Έξυπνο και αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας. Οι τρέχουσες ανάγκες φόρτισης καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) όσο και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων. 

Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, ξεκίνησε εφέτος το καλοκαίρι επίσημα, με το συντονισμό της Kosmocar, η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing  «astyGO» που σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service “ASTYBUS” ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Έτσι όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί, μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής «astyMOVE» ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας. 

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται συνεχώς. Ήδη αυτό το καλοκαίρι κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια περισσότερα από 50 ηλεκτρικά οχήματα, τόσο από ιδιώτες ή επαγγελματίες  όπως το πρώτο ηλεκτρικό ταξί όσο και από τους τοπικούς θεσμούς της πολιτείας που έχουν υιοθετήσει την ηλεκτροκίνηση όπως οι Αστυνομικές Αρχές του νησιού, τις Υπηρεσίες του Αεροδρομίου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, καθώς και οι υπηρεσίες υγείας με το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα, ένα e-Crafter, δωρεά του Ομίλου Volkswagen.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ