top icon
Επικαιρότητα

Elon Musk: Στις 2.000 μονάδες η εβδομαδιαία παραγωγή του Model 3

Μια ηλεκτρονική επιστολή, που φέρεται να έστειλε ο Elon Musk στους εργαζομένους της Tesla, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η εβδομαδιαία παραγωγή του Model 3 έφτασε αισίως τις 2.000 μονάδες.

Μετά τις χθεσινές αναρτήσεις-φάρσες του CEO της Tesla περί πτώχευσης της εταιρείας του, αλλά και μερικά μόλις 24ώρα ύστερα από την ανακοίνωση υποβάθμισης της αμερικάνικης εταιρείας από τον οίκο Moody’s και τις αποκαλύψεις για το θανατηφόρο ατύχημα που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου με θύμα τον οδηγό ενός «αυτοκινούμενου» Model X, το φως της δημοσιότητας βλέπει σήμερα μια καθησυχαστική, όπως φαίνεται, ηλεκτρονική επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Elon Musk προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, στην οποία ο ισχυρός άνδρας της επιβεβαιώνει πως ο πραγματικός ρυθμός παραγωγής του Model 3 ανέρχεται πλέον στις 2.000 μονάδες. Επίδοση, ωστόσο, που απέχει αρκετά σε σχέση με τις δεσμεύσεις της εταιρείας περί 2.500 αντιτύπων έως και τα τέλη του μήνα που πέρασε.

Στο σχετικό email, το οποίο αποκαλύπτει στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Ed Niedermeyer, ο Elon Musk αναφέρει φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να περάσουμε τα 2.000 οχήματα την εβδομάδα για το Model 3, αλλά τελικά είμαστε εκεί. Αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματιστεί σήμερα, θα υπερβούμε άνετα αυτόν τον αριθμό σε διάστημα επτά ημερών!».

Και προσέθεσε:

«Επιπλέον, ολόκληρο το σύστημα παραγωγής της Tesla βρίσκεται τώρα σε σταθερή βάση για την παραγωγή αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορούμε να υπερβούμε ένα συνδυασμένο ρυθμό παραγωγής για τα Model 3, S και X της τάξης των 4.000 οχημάτων την εβδομάδα. Και ανεβαίνουμε γρήγορα. Αυτός είναι ήδη διπλάσιος από το ρυθμό του 2017! Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πιστεύω ότι θα παράγουμε οχήματα τουλάχιστον τέσσερις φορές ταχύτερα από πέρυσι».

Το email του Elon Musk «κλείνει» με τις εξής φράσεις:

«Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να επιτευχθεί ο ρυθμός παραγωγής των 2.000 ανά βδομάδα για τα Model S και Model Χ συνδυαστικά, αλλά μόνο εννέα μήνες για να επιτευχθεί αυτή η παραγωγή με τo Model 3. Πρόοδος που φυσάει! Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τη συνεργασία μου μαζί σας».

Μέσα στις προσεχείς ημέρες, πάντως, η Tesla αναμένεται και επίσημα να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα που αφορούν τόσο στην παραγωγή, όσο και στις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας στο πρώτο 3μηνο του 2018._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ