top icon
Επικαιρότητα

Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση από την Porsche

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαιώνει και επίσημα την προσήλωσή της στην ηλεκτροκίνηση προσαρμόζοντας τις μελλοντικές της κινήσεις στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Επόμενο βήμα της μετά και την υβριδική Cayenne, η ηλεκτρική Boxster!

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαιώνει και επίσημα την προσήλωσή της στην καθαρή τεχνολογία σε μια προφανή προσπάθεια εναρμονισμού των ρύπων των αυτοκινήτων της στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Επόμενο βήμα της, μετά την υβριδική Cayenne, η ηλεκτρική Boxster!
 
Σύμφωνα με τις πρόσφατες, αλλά και επίσημες πλέον ανακοινώσεις των ιθυνόντων της, η Porsche σκοπεύει από τις αρχές του 2011 να εφοδιάσει τρεις πειραματικές Boxster με ηλεκτροκινητήρα (σε συνδυασμό, ασφαλώς, με τους απαραίτητους για την περίσταση συσσωρευτές ενέργειας), με προφανή στόχο να εξελίξει ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα «καθαρή» τεχνογνωσία της, προτού η τελευταία διατεθεί στην αγορά σε επίπεδο μαζικής παραγωγής κάτω από το καπό του συγκεκριμένου της μοντέλου. Όπως ξεκαθαρίζουν με δηλώσεις τους υψηλόβαθμα στελέχη από το Τσουφενχάουζεν: «Είναι βέβαιο πως στο μέλλον θα διαθέσουμε στην αγορά ηλεκτροκίνητα supercar. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που ανταποκρίνεται στα προϊοντικά, αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της Porsche». Με άλλα λόγια, η ηλεκτροκίνητη Boxster θα είναι ένα απτό μοντέλο που θα φτάσει στο στάδιο της παραγωγής, μόνο μόλις η εξέλιξη του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης φτάσει στο σημείο να διασφαλίσει τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του μοντέλου.
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η περίπτωση της ηλεκτροκίνητης Boxster αναμένεται να είναι πέμπτο κατά σειρά… χτύπημα των Γερμανών της Porsche προς την κατεύθυνση των «καθαρών-ηλεκτρικών υπερκατασκευών» μετά την εξωτική 918 Spyder, την καθαρόαιμη-αγωνιστική GT3 R Hybrid, την πιο συμβατική, σε σχέση με τις προηγούμενες, Cayenne Hybrid, αλλά και την επερχόμενη, στα τέλη του 2011, Panamera Hybrid. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ