top icon
Επικαιρότητα

Ένα σύγχρονο Mini από τα… παλιά

Ο κατασκευαστικός οίκος του Βρετανού David Brown αναβιώνει το μύθο δημιουργώντας ένα Mini προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες.

Η David Brown Automotive είναι μια εταιρεία που αρέσκεται στο να αναβιώνει τους αυτοκινητικούς μύθους του παρελθόντος. Όπως ακριβώς συνέβη πριν από τρία χρόνια με το Speedback GT, ένα αυτοκίνητο που διέθετε όλες τις σύγχρονες ανέσεις και… ευκολίες υιοθετώντας το πλαίσιο της Jaguar XK αλλά συνάμα και το ρετρό παρουσιαστικό των θρυλικών Aston Martin του παρελθόντος. Σήμερα, η DBA «ξαναχτυπά» παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τη δική της εκδοχή πάνω στο αρχέτυπο Mini.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το χειροποίητο Mini Remastered, όπως επίσημα ονομάζεται, θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της David Brown Automotive που βρίσκονται στο Silverstone της Μ. Βρετανίας με ρυθμό που θα κυμαίνεται από 50 έως και 100 αντίτυπα το χρόνο. Για τη «γέννηση» κάθε ενός, η εταιρεία δαπανά πάνω από 1.400 εργατοώρες, εκ των οποίων οι 400 αφορούν στη διαδικασία της βαφής του αμαξώματος.

Τα εξωτερικά πάνελ κατασκευάζονται από την ίδια την DBA, ενώ ο κινητήρας των 1.275 κ.εκ. είναι ο ίδιος με εκείνος του «αρχικού» Mini, με αρκετές όμως επεμβάσεις στη ρύθμισή του, η οποία, ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή, ανεβάζει την ισχύ έως και 50%. Την ίδια στιγμή, τα φρένα, οι αναρτήσεις αλλά και το «4άρι» κιβώτιο έχουν δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα-αναβάθμιση προκειμένου η απόδοσή τους να εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Το εσωτερικό του Mini Remastered συνθέτεται από σύγχρονες και ρετρό σχεδιαστικές επιλογές. Σε ότι αφορά στις πρώτες, χαρακτηριστική είναι η παρουσία «αξεσουάρ» που συναντά κανείς σήμερα σε καθημερινά αυτοκίνητα του 21ου αιώνα, όπως είναι το σύστημα εισόδου στο αυτοκίνητο και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί, θύρα USB, αλλά και οθόνη πολυμέσων συμβατή με Apple CarPlay και Andoid Auto. Και φυσικά, ποτηροθήκη!

Προς το παρόν, η τιμή πώλησης κάθε Mini Remastered δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα πάντως με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις θα αγγίζει τις 50.000 στερλίνες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ