top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: H Ford επιστρέφει στο Le Mans!

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη της νίκη στο Le Mans, η Ford επανέρχεται δυναμικά με την αγωνιστική εκδοχή του GT στον πιο δημοφιλή αγώνα αντοχής ανά τον κόσμο.

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με πρόσφατη ανάρτησή μας, η Ford πραγματοποίησε τελικά τη μεγάλη… κίνηση ανακοινώνοντας και επίσημα την επάνοδό της στις πίστες. Και συγκεκριμένα, με «άρμα» το νέο GT, στο World Endurance Championship και στο United SportsCar Championship. Στο αγωνιστικό της πρόγραμμα της «μπλε οβάλ» φίρμας συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς για το 2016 και ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα στη γαλλική πίστα από τον ίδιο τον Πρόεδρό της, Bill Ford. Προς το παρόν, οι ανακοινώσεις της εταιρείας δεν περιλαμβάνουν ονόματα αναφορικά με τους οδηγούς που θα βρεθούν στο πηδάλιο της αγωνιστικής εκδοχής του νέου Ford GT, ενός αυτοκινήτου που έρχεται να «διαφημίσει» με τον καλύτερο ίσως τρόπο το νεοσυσταθέν τμήμα Ford Performance, που στο εξής θα έχει την ευθύνη τόσο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της φίρμας, όσο και για την εξέλιξη των σπορ μοντέλων παραγωγής.

Για το 2016, η Ford ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο 84ο κατά σειρά 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans με τέσσερα «αυτοκίνητα», τα οποία θα κινούνται από μια αισθητά τροποποιημένη εκδοχή του γνωστού EcoBoost V6 κινητήρα της, χωρητικότητας 3,5 λίτρων. Συνοδοιπόροι της εταιρείας στην όλη προσπάθειας, αλλά και της αγωνιστικής ομάδας Multimatic Motorsports, η οποία έχει αναλάβει να «τρέξει» στην πράξη το όλο εγχείρημα, είναι οι εταιρείες Roush Yates Engines, Castrol, Michelin, Forza Motorsport, Sparco, και Brembo. Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως η επίσημη πρώτη εμφάνιση της νέας αγωνιστικής πρότασης της Ford αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο στον 24ωρο αγώνα της Daytona. _X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ