top icon
Επικαιρότητα

Επιστρέφουν τα τεκμήρια διαβίωσης…

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οριστική είναι η απόφαση των κρατικών οικονομικών επιτελείων να επιστρέψει η χώρα στο καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με τα όσα μέχρι τώρα έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν στον Τύπο, οριστική είναι η απόφαση των κρατικών οικονομικών επιτελείων να επιστρέψει η χώρα στο καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης. Ο λόγος που αυτό γίνεται είναι, σύμφωνα με επίσημα χείλη, «η πάταξη του εκτεταμένου φαινομένου της φοροδιαφυγής». H επιστροφή των τεκμηρίων διαβίωσης θα είναι μάλιστα άμεση από ό,τι λέγεται, αφού θα εφαρμοστούν στα φετινά εισοδήματα που θα περιλάβουμε στη φορολογική μας δήλωση, την άνοιξη του 2009.
 
Τα στοιχεία είναι ακόμη φτωχά για να εκτιμήσουμε πόσο η απόφαση περί επιστροφής των τεκμηρίων θα επηρρεάσει την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς ακόμη δεν ξέρουμε αν η τετράτροχη ιδιοκτησία μας θα είναι η «αιχμή του δόρατος» για το καθεστώς φορολόγησης, όπως συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές. Το βέβαιο όμως είναι ότι στα κριτήρια που θα αποφανθούν για το τεκμήριο διαβίωσης του κάθε φορολογούμενου, θα συμπεριλαμβάνεται και το αυτοκίνητο.
 
Λέγεται επίσης πως μαζί με τα ξερά θα καούν και κάποια χλωρά, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν πως «θίγονται και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα, οι οποίοι διαθέτουν δύο αυτοκίνητα και έχουν στην κατοχή τους μια εξοχική κατοικία στον τόπο καταγωγής την οποία μπορεί να έχουν αποκτήσει με γονική παροχή ή κληρονομιά. Oι φορολογούμενοι αυτοί κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων και να φορολογηθούν για μεγαλύτερο υποθετικό εισόδημα, πληρώνοντας περισσότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα εισοδήματά τους». Αν τα πράγματα όμως έχουν τελικά ως ανωτέρω, μιλάμε για τη… μισή Ελλάδα!!
 
Προς το παρόν, ας αναμείνουμε πρώτα τις τρέχουσες εξελίξεις, διατηρώντας και τις επιφυλάξεις μας για τα όσα ακούγονται από τηλεοράσεως για συγκεκριμένου κυβισμού αυτοκίνητα, αφού αυτά ακόμη δεν μπορούν να ελεγχθούν για την ακρίβειά τους._  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ