top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται η πιο «καυτή» Mercedes-AMG GT R

Την πληροφορία επιβεβαίωσε o CEO της Mercedes-AMG μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

O Tobias Moers, μιλώντας στο περιθώριο της Έκθεση του Ντιτρόιτ σε «εγχώριο» αυτοκινητικό έντυπο, ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη έκδοση θα παρουσιαστεί επισήμως το προσεχές καλοκαίρι. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δεν θα πρόκειται για μια ειδική έκδοση στα πρότυπα των σειρών «Black Series», αλλά για ένα ανεξάρτητο μοντέλο στη γκάμα του γερμανικού κουπέ, το οποίο μάλιστα θα διαθέτει «ενεργά» αεροδυναμικά βοηθήματα.

Κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται AMG GT R, πληροφορία, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes-AMG.

Ομοίως και οι πληροφορίες που θέλουν τον γνωστό 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα να αποδίδει ισχύ άνω των 550 ίππων. Σίγουρο, πάντως, είναι πως η πιο… καυτή έκδοση της GT θα είναι ελαφρύτερη και με πιο επιθετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως ο Tobias Moers δεν απέκλεισε στο απώτερο μέλλον η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την SLS Electric Drive να βρει εφαρμογή στη νέα GT._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ