top icon
Επικαιρότητα

EuroNCAP: 4 αστέρια για το Mazda MX-5 (video)

Το ιαπωνικό roadster «πέρασε» και αυτό με τη σειρά του τη γνώριμη δοκιμασία των δοκιμών πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Το αποτέλεσμα των δοκιμών πρόσκρουσης του νέου Mazda MX-5 κρίθηκε από τους ιθύνοντες του EuroNCAP ως «αρκετά ικανοποιητικό». Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων δεν οφείλεται σε κάποιο «έλλειμμα» του ιαπωνικού roadster στις επιμέρους διαδικασίες, αλλά στη μέτρια επίδοση του στον τομέα των συστημάτων ασφάλειας (Safety Assist), όπου απέσπασε ποσοστό της τάξης του 64%. Τα πράγματα θα είχαν διαφορετική τροπή (βλ. 5 αστέρια) στην περίπτωση που, έστω και προαιρετικά, ο επίδοξος αγοραστής θα μπορούσε να συμπεριλάβει στον εξοπλισμό ασφαλείας του μοντέλου το γνωστό Emergency Braking System…

Σε ότι αφορά τη προστασία των πεζών, το νέο MX-5 κατέκτησε κορυφαία βαθμολογία (93%), κυρίως χάρη ειδικά σχεδιασμένο «ενεργό» εμπρός καπό. Στην προστασία από πλευρικές συγκρούσεις, η επίδοση του αυτοκινήτου κρίνεται «επαρκής», ενώ τέλος, σε ότι αφορά στην παρεχόμενη προστασία στους επιβάτες, το νέο MX-5 κατάφερε να αποσπάσει  17 βαθμούς και ποσοστό 80%.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ