top icon
Κόσμος

Εξελίσσοντας το ηλεκτρικό Cupra Born στους -30 βαθμούς Κελσίου

Η Cupra συνεχίζει την εξέλιξη του ηλεκτρικού Born σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια δοκιμών του νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου Cupra Born κυριολεκτικά πάνω σε μία παγωμένη λίμνη συνολικής επιφάνειας 6 τετραγωνικών, η οποία βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο.

Σε αυτό το… σκληρό περιβάλλον, όπου οι θερμοκρασίες συχνά φτάνουν τους -30° C, οι μηχανικοί της Cupra χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για τη βελτιστοποίηση της εξέλιξης του νέου μοντέλου τους. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία εξόχως σημαντική φάση στην πορεία εξέλιξης του νέου Cupra Born, το οποίο έχει ήδη «εκτεθεί» με επιτυχία σε πάνω από 1.000 επιμέρους δοκιμασίες στις πιο κρύες θερμοκρασίες στον πλανήτη.

Σε αυτές περιλαμβάνονται δοκιμές αντοχής και αξιοπιστίας συνολικού μήκους άνω των 30.000 χλμ. που στόχο έχουν να διασφαλιστεί ότι το νέο Cupra Born θα προσφέρει την καλύτερη απόδοση ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία, το σύστημα Dynamic Chassis Control και οι διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση «δοκιμάζονται στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης», στην οποία το εσωτερικό τμήμα είναι πιο ολισθηρό απ’ ότι το εξωτερικό – χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους μηχανικούς της Cupra να τελειοποιήσουν την συμπεριφορά του ηλεκτρικού Born.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σχεδόν 4.000 χλμ. μακριά από το Τεχνικό Κέντρο του Martorell στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μοντέλου την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως 3D εκτυπωτές, για να εξελίξουν τα επιμέρους μέρη του νέου Born, όπως για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε μία από τις 1.000 ακραίες δοκιμές, η τεχνολογία, η απόδοση, ο δυναμισμός σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, η ακρίβεια στο φρενάρισμα αλλά και η άνεση του νέου Cupra Born έχουν πλέον βελτιστοποιηθεί για ακόμη και τα πιο «δύσκολα» περιβάλλοντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Cupra είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του προσεχούς Μαΐου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ