top icon
Επικαιρότητα

Ευρώπη: οι πρώτοι σε 27 χώρες

Τα στατιστικά των πωλήσεων παρουσιάζουν πάντα ενδιαφέρον, όταν κανείς τα βλέπει με δεύτερη και πιο αναλυτική ματιά. Για παράδειγμα, παρατηρήστε τους πρώτους των πωλήσεων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, κατά το μήνα Αύγουστο, ασχέτως από τους απόλυτους αριθμούς ταξινομήσεων κάθε αγοράς.
 
Οι περισσότερες «πρωτιές» πήγαν από κοινού στο Skoda Fabia και στο Ford Focus. To πρώτο βρέθηκε στο «νούμερο 1» των πωλήσεων σε τέσσερις χώρες: Τσεχία, Δανία, Πολωνία και Σλοβακία. Το δεύτερο κατέκτησε τις πρώτες θέσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Φυσικά, αυτές οι αγορές είναι πιο μεγάλες από τις αντίστοιχες που πρώτευσε το Fabia, οπότε οι επιτυχίες αυτών των δύο αυτοκινήτων σε αριθμούς δε μπορούν ουσιαστικά να συγκριθούν.
 
Το επόμενο πιο επιτυχημένο μοντέλο του Αυγούστου σε «πρωτιές» ανά χώρα ήταν το VW Golf, συγκεντρώνοντας τρεις από αυτές (Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία). Στην ίδια θέση βρέθηκε όμως και το Renault Clio (Βέλγιο, Γαλλία, Σλοβενία).
 
Στα αξιοσημείωτα, η επιτυχία της Toyota Corolla στις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λεττονία) και του Toyota Avensis στη Σκανδιναβία (Νορβηγία, Φινλανδία). Οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες έδωσαν σε ένα ακόμη μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, στο Land Cruiser, την πρωτιά στην Ισλανδία. Παράλληλα, η ύπαρξη εργοστασίου της Suzuki στην Ουγγαρία, φαίνεται πως βοήθησε το Swift να κερδίσει την πρώτη θέση εκεί τον Αύγουστο. Τέλος, οι Ιταλοί επιμένουν «ιταλικά» και οι Σουηδοί «σουηδικά», αφού οι επιλογές τους προέρχονται από τη δική τους χώρα.
 
Δείτε τον συγκεντρωτικό πίνακα, έχει αρκετό ενδιαφέρον…
 

Aυστρία: Volkswagen Polo           
Bέλγιο: Renault Clio
Κύπρος: Ford Focus
Τσεχία: Skoda Fabia
Δανία: Skoda Fabia
Eσθονία: Toyota Corolla
Φινλανδία: Toyota Avensis
Γαλλία: Renault Clio
Γερμανία: Volkswagen Golf
Μεγάλη Βρετανία: Ford Focus
Ελλάδα: Volkswagen Golf
Ουγγαρία: Suzuki Swift
Iσλανδία: Toyota Land Cruiser
Iρλανδία: Ford Focus
Iταλία: Fiat Punto
Λεττονία: Toyota Corolla
Λιθουανία: Volkswagen Passat
Λουξεμβούργο: Audi A4/S4/RS4
Noρβηγία: Toyota Avensis
Πολωνία: Skoda Fabia
Πορτογαλία: Opel Astra
Σλοβακία: Skoda Fabia
Σλοβενία: Renault Clio
Ισπανία: Ford Focus
Σουηδία: Volvo V70/XC70
Ελβετία: Volkswagen Golf
Ολλανδία: Peugeot 207

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ