top icon
Επικαιρότητα

Faraday Future FF 91: Με το βλέμμα στραμμένο στην Tesla

Η Faraday Future «επιστρέφει» στην Consumer Electronics Show στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ παρουσιάζοντας μια πιο ρεαλιστική εκδοχή του ηλεκτρικού της crossover που φιλοδοξεί τα πατήσει και επίσημα τους τροχούς του στην άσφαλτο το 2018.

H Faraday Future, η ονομασία της οποίας παραπέμπει στον Michael Faraday, τον άνθρωπο που ανακάλυψε την ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, ιδρύθηκε ως μια start-up εταιρεία τεχνλογίας με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το 2014. Έκτοτε, η εταιρεία μεγάλωσε αρκετά και υπό τις… διαταγές του πρώην μηχανικού της Lotus και της Tesla, Nick Sampson, διαθέτει σήμερα στις τάξεις, παρά τα ουκ ολίγα οργανωτικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε στο μεσοδιάστημα, πάνω από 1.000 εργαζόμενους βασιζόμενη στην κεφαλαιακή και όχι μόνο υποστήριξη της κινεζικής LeEco. Το πρώτο απτό, πλην όμως, πρωτότυπο δείγμα γραφής της Faraday Future, το FFZERO1, εθεάθη δημοσίως για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο στην περσινή Consumer Electronics Show αποσπώντας όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια και σήμερα, δώδεκα μήνες μετά, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της πιο ρεαλιστικής εκδοχής του μοντέλου, που επισήμως φέρει την ονομασία FF 91.

Πρόκειται για ένα φουτουριστικής αισθητικής 4θυρο crossover με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,25, το οποίο κινείται χάρη σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) σε συνδυασμό με μπαταρία 130 kWh, η οποία έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την LG. Η φόρτιση της τελευταίας κατά το ήμισυ μέσω οικιακού φορτιστή 240V διαρκεί, σύμφωνα με την Faraday Future, μόλις 4,5 ώρες. Συνδυαστικά, οι κινητήριες μονάδες του FF 91 αποδίδουν 1.050 ίππους, τιμή ικανή να επιταχύνει το μάλλον βαρύ αμάξωμα από στάση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα σε χρόνο 2.39 δλ. Η δε αυτονομία του, σύμφωνα με την αμερικανική EPA, ανέρχεται στα 608 χλμ.

Οι δημιουργοί του FF 91 αναφέρουν πως η τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τη μεταφορά από τον έναν τροχό στον άλλο. Επιπρόσθετα, το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα καλούδια που υποστηρίζουν ένα προηγμένο σύστημα πιλοτικής οδήγησης, όντας εφοδιασμένο με 12 αισθητήρες υπερήχων, 10 κάμερες, 12 ραντάρ και ένα 3D Linar σκάνερ(!).

Προς το παρόν, η Faraday Future δεν έχει αποκαλύψει τη μορφή του εσωτερικού του νέου FF 91, το οποίο αναμένεται να είναι αρκτά… προχωρημένο σε αισθητική. Και αρκούντως ευρύχωρο, συν τοις άλλοις.

Παρ’ ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο μέχρι και αυτή τη στιγμή μοντέλο, η εταιρεία δέχεται από τώρα παραγγελίες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να καταβάλλουν προκαταβολή ύψους 5.000 δολαρίων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ