top icon
Επικαιρότητα

FCA What’s Behind

Το τρίτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της ξεχωριστής σειράς που δημιούργησε η Fiat Chrysler Automobiles αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο πίσω από τη δημιουργία και εξέλιξη ενός νέου οχήματος.

Αυτή τη φορά η σειρά μας μεταφέρει στα παρασκήνια ενός τομέα με πολύ μικρή προβολή, αλλά τεράστια σημασία. Τον μηχανισμό της αλυσίδας εφοδιασμού της FCA και τον τρόπο λειτουργίας της σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον. Η αποτελεσματικότητα των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες, τις διαδικασίες παραγωγής και το φυσικό περιβάλλον. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή ενός αυτοκινήτου είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά χωρίς τη βάση που προσφέρει η διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.


Σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι, που συχνά μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι αφιερωμένο το τρίτο επεισόδιο της σειράς FCA What’s Behind και βρίσκεται διαθέσιμο στο: http://www.media.fcaemea.com/it-it/corporate-communications/video/fca-wb-se2-ep3-supply-chain-management


Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, λειτουργεί σαν ένας σύνδεσμος μεταξύ των βιομηχανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της. Το προσωπικό που ασχολείται με αυτό το κομμάτι, μεταφέρει υλικά και εξαρτήματα, ενεργοποιεί και διαχειρίζεται τμήματα της παραγωγής και τελικά διανέμει τα ολοκληρωμένα οχήματα σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών. Αποστολή τους είναι να συγχρονίζουν όλες τις λειτουργίες με την ακρίβεια ενός ελβετικού ρολογιού, έτσι ώστε να αποτρέπουν οποιαδήποτε καθυστέρηση ή παύση λειτουργίας.

Στην FCA οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργούν σε παγκόσμια βάση και δεν θα μπορούσε να γίνεται αλλιώς με έναν οργανισμό που διαθέτει περισσότερες από 100 μονάδες παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο η ζήτηση, ο συνολικός σχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα αρχικά στάδια της δημιουργίας ενός αυτοκινήτου και το όλο σύστημα θα πρέπει να είναι απόλυτα λειτουργικό πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή.

Η εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει να διασφαλίζει την ολοκλήρωση όλων των στόχων, φέρνοντας σε ισορροπία τη ζήτηση με την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου. Παράλληλα θα πρέπει να διαχειρίζεται τη ροή των πρώτων υλών και να βελτιστοποιεί τις διαδικασίες και τα αποθέματα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα με χιλιάδες ανθρώπους να εργάζονται για τον ίδιο τελικό στόχο: την πραγματοποίηση της επιθυμίας του πελάτη. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπο για να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες από κάθε Επίσημο Διανομέα της FCA σε όλο τον κόσμο, με ταχύτητα, αξιοπιστία και υψηλή απόδοση. Με τη λήψη μιας παραγγελίας, το σύστημα δίνει την έγκριση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο στη γραμμή παραγωγής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές παραμέτρους.

Με βάση τον προγραμματισμό της παραγωγής, η I-Fast Container Logistics (θυγατρική εταιρεία της FCA), οργανώνει την μεταφορά των εξαρτημάτων από τους προμηθευτές στα εργοστάσια, όπου θα επεξεργαστούν και θα συναρμολογηθούν. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός αυτοκινήτου, το αντίστοιχο τμήμα οργανώνει τη μεταφορά του και την παράδοση του στον Επίσημο Διανομέα μέσω μιας ακόμα εταιρίας της FCA, της I-Fast Automotive Logistics. Για τη μεταφορά των αυτοκινήτων από τους αποθηκευτικούς χώρους στους τελικούς προορισμούς αξιοποιούνται φορτηγά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ το 60% των συνολικών μεταφορών γίνονται με πλοία ή τρένα, μειώνοντας περαιτέρω το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της όλης διαδικασίας.

Η εξέλιξη των δομών λαμβάνει χώρα με γοργούς ρυθμούς και προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος. Για παράδειγμα η μέγιστη αξιοποίηση των μέσων μεταφοράς οδήγησε σε μια μείωση της τάξης των 600 τόνων CO2 το 2019. Παράλληλα η εφαρμογή νέων μεθοδολογιών για τη μεταφορά αγαθών οδήγησε σε επιπλέον μείωση 1.500 τόνων CO2 μέσα σε ένα χρόνο. Τέλος η βελτίωση των φορτηγών που πραγματοποιούν μεταφορές στο δρόμο σε συνδυασμό με αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων και των τρένων βοήθησαν στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 κατά επιπλέον 2.700 τόνους. Με αυτό τον τρόπο, η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί ώστε να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις των πελατών και παράλληλα να προστατεύει το περιβάλλον. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ