top icon
Επικαιρότητα

Ferrari F430 16M Scuderia Spider

H Ferrari παρουσιάζει την F430 16M Scuderia Spider και την αφιερώνει στο 16ο πρωτάθλημα των κατασκευαστών που κέρδισε στην F1 την προηγούμενη εβδομάδα.

Με την αποκάλυψη της Ferrari California λίγο διάστημα πριν στην Έκθεση του Παρισιού, ανακοινωνόταν πως θα ήταν διαθέσιμη μόνο σε ανοιχτή έκδοση. Υπέθετε κανείς λοιπόν πως και η νέα F430 Scuderia θα ήταν διαθέσιμη μόνο σε κουπέ έκδοση. Και όμως όχι: η F430 16M Scuderia Spider είναι γεγονός και μάλιστα είναι αφιερωμένη στο 16ο πρωτάθλημα των κατασκευαστών που κέρδισε στην F1 η Ferrari την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Τα 80 κιλά περισσότερα που προστίθενται στην κλειστή έκδοση, λόγω της ανοιγοκλειόμενης σκληρής οροφής, μάλλον δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τις επιδόσεις, αφού ως αντιστάθμισμα η Spider μπορεί να επαίρεται για το νέο υπερσύγχρονο 6τάχυτο κιβώτιο με το διπλό συμπλέκτη, το οποίο υπόσχεται καλύτερη διαχείριση της δύναμης. Βέβαια, το κιβώτιο αυτό θα κάνει το ντεμπούτο του στην California, από την οποία η Scuderia δανείζεται και τον κινητήρα – τον V8 των 4,3 λίτρων και των 510 ίππων. Η διαφορά τους είναι ότι στην California το μηχανοστάσιο βρίσκεται μπροστά, ενώ η Scuderia ακολουθεί την «κλασική» συνταγή, με τον κινητήρα στο κέντρο.
 
Η Ferrari ανακοινώνει ότι θα κατασκευάσει 499 Spider, τον ίδιο αριθμό δηλαδή που έχει ανακοινώσει και για την F430 16M Scuderia. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από τις εγκαταστάσεις του Maranello παράγονται μόλις 27 αυτοκίνητα ημερησίως – κάτι περισσότερο από 6.000 το χρόνο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ