top icon
Επικαιρότητα

Φρένο σε Mini Minor και Superleggera!

H Mini δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές της αποφάσεις αναφορικά με την επέκταση της γκάμας της.

H Mini δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές της αποφάσεις αναφορικά με την επέκταση της γκάμας της.

Τους τελευταίους δύο μήνες, πολλά έχουν γραφτεί αναφορικά με το portfolio των μελλοντικών μοντέλων της Mini. Μόλις πριν λίγες μέρες, το βρετανικό Car ανέφερε πως οι Βαυαροί έχουν δώσει το πράσινο φως ώστε ένα ανοιχτό μοντέλο, στα πρότυπα της Superleggera, να ενταχθεί στους κόλπους της γερμανικής πλέον εταιρείων, ενώ στις αρχές του χρόνου, επικαλούμενο «εσωτερικές» πληροφορίες, το γερμανικό AutoBild δημοσίευσε μια εκτενή αναφορά σχετικά με την παρουσίαση ενός αυτοκινήτου μικρότερου του 3θυρου Mini, το οποίο μάλιστα θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Toyota. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Όπως όμως χαρακτηριστικά ανέφερε σήμερα το μέλος του ΔΣ της BMW, Peter Schwarzenbauer, στα πλαίσια της ετήσιας press conference στην οποία παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά αποτελέσματα του BMW Group «…η ένταξη στη γκάμα μας ενός τέτοιου μοντελου (Superleggera) θα ήταν μια εξαιρετική κίνηση, ωστόσο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ακόμα ότι το project αυτό έχει εγκριθεί». Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, οι πιέσεις που ασκεί στους κόλπους της Βαυαρικής εταιρείας ώστε το Superleggera να πάρει το πράσινο φως, όντας ένας από τους πλέον φανατικούς οπαδούς του, είναι πολύ έντονες, όχι όμως και αποτελεσματικές, όπως αποδεικνύεται. Σε ότι αφορά το φημολογούμενο Mini Minor, ο Schwarzenbauer είπε πως «δεν βλέπω πιθανό να υπάρξει ένα μικρότερο αυτοκίνητο από το υπάρχον Mini». Σε ότι αφορά το… ηλεκτρικό μέλλον του Mini, το στέλεχος της εταιρείας δήλωσε πως «μια ηλεκτρική έκδοση του Mini είναι πολύ σημαντική. Εργαζόμαστε ήδη προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ακόμα τίποτα». Σε τι ακριβώς εργάζονται οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας; Στην εύρεση της ιδανικής θέσης για την εγκατάσταση των συσσωρευτών ενέργειας! «Το να βρει κανείς διαθέσιμο χώρο σε ένα αυτοκίνητο τόσο μικρό όσο το Mini, δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, σε ότι αφορά στο 2015, ο Schwarzenbauer προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της Mini θα είναι υψηλότερες από τις περσινές (βλ. 303.030 μονάδες), με την 3θυρη έκδοση του μοντέλου να καταλαμβάνει περίπου το 60% της γκάμας και η 5θυρη, το υπόλοιπο 40%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ