top icon
Επικαιρότητα

Γαλλία-Γερμανία υπέρ της ενίσχυσης των Ευρωπαίων κατασκευαστών

Στην παροχή κρατικής βοήθειας στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν οι ηγέτες των δύο χωρών.

Δάνειο μαμούθ ύψους 40 δισ. ευρώ ζητά από την ΕΕ η Ένωση των Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις για την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση και εν μέσω της διεθνούς κρίσης, θεωρεί ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του μέσου όρου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα 130 γρ./χλμ. έως το 2012.
 
Την ίδια ώρα, οι ηγέτες των δύο χωρών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στη γηραιά ήπειρο, συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για την προστασία τους. «Δεν θα αφήσουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες μας να καταρρεύσουν», τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί μετά από τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Παρίσι.
 
«Πρέπει να αντιδράσουμε με ταχύτητα και με αποφασιστικότητα για να επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης», προσέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, που επεσήμανε ότι στη χώρα του ο ευρύτερος κλάδος του αυτοκινήτου απασχολεί το 10% των εργαζομένων.
 
«Παρακολουθούμε στενά τα όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πράξουμε ανάλογα», δήλωσε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποστηρίζει όμως ότι δεν θα πρέπει να δοθεί «λευκή επιταγή» στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ