top icon
Επικαιρότητα

GM Europe: αυξάνονται οι μνηστήρες

H Fiat, η Magna International, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι και της Σιγκαπούρης, όπως και η ρωσική GAZ ανταγωνίζονται για την εξαγορά της GM Europe.

H Fiat δεν είναι μόνη της στη διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου της GM Europe, της οποίας η Opel είναι το «κερασάκι» στην τούρτα: H αυστρο-καναδική εταιρεία ανταλλακτικών Magna International, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι και της Σιγκαπούρης, όπως και η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία GAZ θέλουν επίσης να επιτύχουν το ίδιο, για τους δικούς τους λόγους.
 
Η ιταλική εταιρεία φαίνεται να είναι λίγο πιο κοντά από τους υπόλοιπους, ωστόσο ο δρόμος έως την επίτευξη του στόχου της είναι δύσκολος ακόμη. Απέναντί της βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση, η οποία δε θα δώσει το «πράσινο φως» εάν οι επικεφαλής της Fiat δεν δεσμευθούν πλήρως για τη διασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και την αδιάλειπτη λειτουργία όλων των βιομηχανικών μονάδων της Οpel.
 
Σε σχέση τώρα με την πρόσφατα ανεξαρτητοποιημένη από τη GM Saab, στελέχη της τελευταίας ανακοίνωσαν πως δεν γίνονται συνομιλίες περί εξαγοράς της από τη Fiat. Ενδιαφέρον για τη σουηδική εταιρεία υπάρχει από δέκα επενδυτικούς ομίλους, όμως επίτευξη οριστικής συμφωνίας πριν τα μέσα του Ιουνίου δεν αναμένεται.
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ