top icon
Επικαιρότητα

Gordon Murray Τ.25 City Car

To λιλιπούτειο T.25, προϊόν του γνωστού στους φίλους του αυτοκινήτου αλλά και των αγώνων πρώην σχεδιαστή της McLaren, εισάγει καινά δαιμόνια στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης αποτελώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.

To λιλιπούτειο T.25, προϊόν του γνωστού στους φίλους του αυτοκινήτου αλλά και των αγώνων πρώην σχεδιαστή της McLaren, εισάγει καινά δαιμόνια στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης αποτελώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.  
 
Σχεδιαστικό, το Τ.25 θυμίζει σαν την φουτουριστική εκδοχή του γνωστού και μη εξαιρετέου Smart Fortwo διαθέτοντας ιδιαίτερα συμπαγής εξωτερικές διαστάσεις. Πιο συγκριμένα, το μήκος του φτάνει μόλις τα 2,4 μ., το πλάτος τα 1,3 μ. και το ύψος τα 1,6 μ. Τα κύρια και πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι δύο: οι πόρτες σε στιλ φτερά γλάρου αλλά και η 3θεσια διάταξη στο εσωτερικό, που όπως φαίνεται αποτελούν το βασικό κληροδότημα της McLaren F1 στο mini car του διάσημου νοτιοαφρικανού σχεδιαστή. Όσο για την ευελιξία του, ο Gordon Murray εγγυάται πως ο κύκλος στροφής του Τ.25 είναι μόλις 6 μ.!

 
Την κίνηση στο 3θεσιο Τ.25 εξασφαλίζει ένας 3κύλινδρος κινητήρας 660 κ.εκ., αγνώστου έως τώρα προελεύσεως, με ισχύ 52 ίππων και ροπή 6 σχεδόν χλγμ., ο οποίος συνεργάζεται με ένα 5ταχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τα μόλις 575 συνολικά κιλά του αμαξώματος, εξασφαλίζουν μια επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 16,2 δλ. και τελική ταχύτητα, η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά, 145 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωσή του, σημειώστε μια μέση τιμή οριακά μεγαλύτερη των 3,8 λίτρων, με τις εκπομπές C02 να μην υπερβαίνουν τα 86 γραμμάρια ανά χλμ.
 
Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται… συμβατικά, αξίζει να προσθέσουμε πως η πρόταση του Gordon Murray θα διατίθεται και σε ηλεκτρική, με μπαταρίες ιόντων λιθίου (12 kW), ισχύ 34 ίππων και ροπή… 875 Nm, η οποία θα είναι σε θέση να σημειώνει τελική ταχύτητα της τάξης των 105 χλμ./ώρα επιταχύνοντας έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 15 δλ. Τέλος, η αυτονομία κίνησης του T.27, όπως είναι η επίσημη ονομασία της ηλεκτρικής παραλλαγής του μοντέλου, υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 130 και 160 χλμ. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ