top icon
Επικαιρότητα

H FCA πουλάει την Magneti Marelli στη Samsung;

Έντονη είναι η φημολογία πως θέλει την ιταλική Magnetti Marelli να περνά από τα χέρια της Fiat Chrysler Automobiles σε εκείνα του τεχνολογικού γίγαντα της Samsung.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου, οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται ήδη σε… προχωρημένο στάδιο, με τους Κορεάτες να επιθυμούν την αγορά ολόκληρης της Magneti Marelli ή και συγκεκριμένων «φιλέτων» της, όπως είναι ο κλάδος που ασχολείται με τα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων, καθώς και με τα συστήματα infotainment, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.

Το τίμημα της εξαγοράς φημολογείται πως μπορεί να ανέλθει έως και τα 3 δις δολάρια, ενώ η ήπια… εναλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ιταλικής εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως ακόμα και μέσα στο τρέχον έτος.

Όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές της αγοράς, η εξαγορά μέρους ή και ολόκληρης ενδεχομένως της Magneti Marelli από την κορεατική εταιρεία και η επέκταση των δραστηριοτήτων της Samsung στον αναπτυσσόμενο κλάδο της αυτοκίνησης, αναμένεται να μειώσει την οικονομική και όχι μόνο «εξάρτησή» της από τα ηλεκτρονικά είδης ευρείας κατανάλωσης. Θυμίζουμε πως η Samsung έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή της… ζεστό ρευστό της τάξης των 70 δις δολαρίων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, όντας για μια ακόμα χρονιά ο Νο1 κατασκευαστής ανά την υφήλιο στους τομείς των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, τηλεοράσεων και καρτών/τσιπ μνήμης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ