top icon
Επικαιρότητα

H Ford ανανεώνει και… δυναμώνει το GT (+video)

H Ford αναβαθμίζει το GT χαρίζοντας του μεταξύ άλλων περισσότερη ισχύ, καλύτερη ψύξη, αλλαγές στο set up των αναρτήσεων, καθώς και μία νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Η Ford προχώρησε στην αναβάθμιση του κορυφαίου σπορ μοντέλου της – του GT. Με τον γνωστό EcoBoost κινητήρα των 3,5 λίτρων να αποδίδει 13 επιπλέον ίππους, και συνολικά έτσι 660, το 6κύλινδρο σε διάταξη V διαμάντι της Ford διαθέτει τώρα επιπλέον πιο «πλούσια» καμπύλη ροπής και διαφορετικό καλιμπράρισμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αμερικανική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο απόδοσης και λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή, αλλαγές έγιναν και στο hardware του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου, με τις επιλεκτικές επεμβάσεις στα σωθικά του να κληρονομούνται από το GT Mk II, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. Πιο συγκεκριμένα, τα πιστόνια έχουν νέο σχεδιασμό, για καλύτερη ψύξη, ενώ αλλαγές εντοπίζονται και στους πολλαπλασιαστές του ηλεκτρικού κυκλώματος.

Ford GT Liquid Carbon

Την ίδια στιγμή, χάρη στους ανασχεδιασμένους αεραγωγούς, η ροή αέρα προς τον κινητήρα είναι τώρα βελτιωμένη κατά 50%. Ταυτόχρονα, ο V6 διαθέτει πλέον και αναβαθμισμένους εναλλάκτες αέρα, που του επιτρέπουν να αποδίδει σταθερά την ισχύ του σε συνθήκες έντονου φορτίου – όπως στην οδήγηση στην πίστα.

Ford GT Liquid Carbon

Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει πως το set up της ανάρτησης στο Track Mode είναι διαφορετικό στο GT του 2020. Επίσης, ο κινητήρας συνδυάζεται πλέον μ’ ένα νέο σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο που «ετοίμασε» η εξειδικευμένη στο είδος εταιρεία Akrapovic, το οποίο είναι ελαφρύτερο από αυτό που παραδίδει τη σκυτάλη κατά 4 περίπου κιλά.

Ford GT Liquid Carbon

Με την ευκαιρία των παραπάνω αναβαθμίσεων, η Ford εισάγει στο GT την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Liquid Carbon. Σε αυτή κύριο χαρακτηριστικό είναι η απουσία… χρώματος από το σύνολο των εξωτερικών επιφανειών, το οποίο έχει αντικατασταθεί από ένα «στρώμα» από carbon που η Ford Performance εξέλιξε μαζί με την Multimatic – από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένες και οι ζάντες της συγκεκριμένης έκδοσης. Τέλος, η αμερικανική εταιρεία προχώρησε στην αναβάθμιση του livery της έκδοσης Gulf Racing Heritage, η οποία μπορεί να εφοδιαστεί και αυτή με τη σειρά της με carbon ζάντες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ