top icon
Επικαιρότητα

H Nissan δεν σκέφτεται να πουλήσει το μερίδιο της στη Mitsubishi

Η Nissan διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία από τη Yokohama σκέφτεται να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στη Mitsubishi.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg αλλά και πολλών ακόμα διεθνών μέσων ενημέρωσης, η Nissan φέρεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει μέρος ή και ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο μετοχών που κατέχει στη Mitsubishi με στόχο να αντληθούν επιπλέον κεφάλαια που θα μειώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Nissan έχει στην κατοχή της το 34% του μετοχικού σχήματος της Mitsubishi, που ως γνωστόν αποτελεί μέλλος της «τριπλής» συμμαχίας των δύο ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών με τη γαλλική Renault.

Η Nissan, ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, έσπευσε να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο τα παραπάνω σενάρια, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πρόσφατα, υπήρξαν αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την κεφαλαιακή σχέση της Nissan με τη Mitsubishi Motors. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των άρθρων, δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής της κεφαλαιακής δομής με τη Mitsubishi.

Η βασική αρχή της συμμαχίας είναι να συνεργαζόμαστε σε τομείς που είναι επωφελείς ο ένας για τον άλλο, για την επιτυχία κάθε μάρκας και της στρατηγικής ανάπτυξης κάθε εταίρου. Το πρότυπο λειτουργίας “leader – follower” που ανακοινώθηκε τον Μάιο βασίζεται σε αυτήν την αρχή και αυξάνει την αποτελεσματικότητα ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογίας. Χρησιμοποιώντας αυτό το σχήμα, η Nissan συνεργάζεται με τη Mitsubishi Motors όχι μόνο στην ανάπτυξη και κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά και στην υιοθέτηση κοινών πλατφορμών και κινητήρων».

Σήμερα, η Nissan ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου μισού του τρέχοντος οικονομικού έτους (Μάρτιος-Σεπτέμβριος 2020) δηλώνοντας απώλειες ύψος 330 δις γιεν και αρνητικό περιθώριο λειτουργικού κέρδους (-5,1%).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ