top icon
Επικαιρότητα

H Nissan εξαγοράζει τη Mitsubishi;

Το πρόσφατο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που πλήττει στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την Mitsubishi, φέρνει μαζί του ραγδαίες εξελίξεις για την τελευταία.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Nikkei, τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που τις τελευταίες βδομάδες αντιμετωπίζει η Mitsubishi στην Ιαπωνία μετά και τη δημόσια παραδοχή ότι οι ιθύνοντές της «έκλεβαν» επί σειρά ετών στις πιστοποιημένες δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων σε μια πλειάδα μοντέλων τους τα οποία διοχετεύονταν αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, φέρνουν στο προσκήνιο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής ένα ακόμα σενάριο εξαγοράς.

Όπως μεταδίδουν έγκυροι οικονομικοί κύκλοι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αύριο κιόλας είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και επίσημα η… είσοδος της ιαπωνικής Nissan στο μετοχικό σχήμα της πολύπαθης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, Mitsubishi. Έτσι, η τελευταία φέρεται πρόθυμη να πουλήσει στην πρώτη πάνω από το 30% των μετοχών της αντλώνοντας ρευστότητα που θα υπερβαίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα 200 δις ιαπωνικά γιέν. Δηλαδή, σχεδόν 1,84 δις δολάρια.

Αν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, τότε η Nissan θα καταστεί αυτομάτως ο Νο1 μέτοχος της Mitsubishi Motors, με τη μητρική εταιρεία, την Mitsubishi Heavy Industries, να περιορίζεται σε συμμετοχή που δεν θα υπερβαίνει το 20%.

Η συγκεκριμένη έκβαση, πέρα ασφαλώς από μια πολύτιμη στη συγκεκριμένη συγκυρία… σανίδα σωτηρίας, θα εξασφαλίσει στενούς δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα στους δύο αυτοκινητικούς κολοσσούς τόσο στην εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και στον κατασκευαστικό κλάδο, τομέα στον οποίο, ως γνωστόν, οι δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονται._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ