top icon
Επικαιρότητα

Honda Civic Type R concept ΙΙ

Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι η Honda αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες από το πολυαναμενόμενο Civic Type-R.

Το νέο hatch που αναμένεται στις ευρωπαϊκές εκθέσεις το 2015 θα είναι το πιο δυνατό Type R όλων των εποχών, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη μάρκα στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Την ισχύ θα παρέχει ένας 2.0 i-VTEC κινητήρας της σειράς Earth Dreams Technology. Αποδίδοντας ιπποδύναμη πάνω από 280 PS, θα προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις συγκριτικά με οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο Type R. Η κινητήρια μονάδα του Honda Type R πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Αν οι προκάτοχοί της ήταν ατμοσφαιρικοί κινητήρες, η νέα μονάδα ωφελείται από έναν υπερσυμπιεστή για αύξηση της ροπής στις χαμηλές στροφές. Σε συνδυασμό με υψηλές επιδόσεις στις υψηλές στροφές (συνώνυμο της τεχνολογίας VTEC της Honda και λατρεμένες από τους ιδιοκτήτες του Type R) θα προσφέρει συναρπαστική οδηγική εμπειρία.


Το
Civic Type R θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του νέου μπουτόν +R της Honda. Αυτό βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι και ενεργοποιεί το +R mode, με το οποίο η απόκριση του κινητήρα μεγιστοποιείται με τη χαρτογράφηση της ροπής να αλλάζει σε πιο σπορ ρύθμιση και με έμφαση στις επιδόσεις. Το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται πιο άμεσα και μαζί με το νέο σύστημα προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων (Adaptive Damper System) διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά. Μια ακόμη καινοτομία είναι το σύστημα διεύθυνσης steer axis. Για να υποστηρίξει την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρου i-VTEC κινητήρα, το εμπρός σύστημα ανάρτησης του νέου Civic Type R περιλαμβάνει αυτό το πρόσθετο μηχανικό σύστημα με δύο βασιλικούς πείρους υποστήριξης. Αυτό ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση και επιτρέπει στον οδηγό να εκμεταλλεύεται πλήρως τις οδηγικές ικανότητες του αυτοκινήτου.


Επιπλέον
, ένα νέο σύστημα προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων έχει εξελιχθεί ειδικά για το Civic Type R. Αυτό προσαρμόζει αυτόματα τη σκληρότητα των εμπρός
και πίσω αποσβεστήρων σε κλάσμα του δευτερολέπτου, σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο το Civic Type R θα προσφέρει άνεση στο ταξίδι ενώ θα γίνεται σκληρό και ευέλικτο για πιο σπορ συμπεριφορά. Το νέο Civic Type R θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Βρετανίας και αναμένεται στα καταστήματα κατά τη διάρκεια του 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ