top icon
Επικαιρότητα

Η επόμενη γενιά της Porsche Cayenne

Η γερμανική εταιρεία βάζει πρόσω ολοταχώς για την τρίτη γενιά του δημοφιλούς της SUV, που σήμερα αποτελεί την εμπορική ραχοκοκαλιά της.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου απαριθμεί περί τα πέντε μόλις χρόνια εμπορικής σταδιοδρομίας. Η Porsche, μολαταύτα, σχεδιάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις της έχοντας ξεκινήσει την εξέλιξη της τρίτης γενιάς Cayenne ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα για το ντεμπούτο της στα τέλη του επόμενου χρόνου, κατά πάσα πιθανότητα.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες της νέας Cayenne θα βρίσκεται ένα νέο για την ίδια δάπεδο, το οποίο κράτα τις ρίζες του σε εκείνο των νέων Audi Q7 και Bentley Bentayga. Στόχος των Γερμανών και του… ταλαιπωρημένου το τελευταίο 6μηνο γερμανικού Ομίλου της VW είναι το πλαίσιο αυτό να εξασφαλίσει στη νέα Cayenne μικρότερη κατά 100 κιλά μάζα, γεγονός που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα ήδη πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Porsche αναμένεται να παροπλίσει στην περίπτωση της νέας Cayenne τον V8 κινητήρα της έκδοσης Turbo αντικαθιστώντας τον με έναν 4λιτρο V8. Ο τελευταίος, σύμφωνα με ασφαλείς μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, θα συνδυάζεται με τον νέο ηλεκτρικό κομπρέσορα που είδαμε στο αδελφό SQ7 TDI της Audi.

Ως προς το… καθαρό σκέλος των κινητήριων μονάδων, αδιευκρίνιστο παραμένει, πάντως, αν η τρίτη κατά σειρά γενιά του γερμανικού SUV θα είναι διαθέσιμη μόνο σε plug-in υβριδικές εκδόσεις ή και σε αμιγώς ηλεκτρικές.

Σχεδιαστικά, τέλος, η νέα Cayenne δεν αναμένεται να αποκλίνει σημαντικά από την υπάρχουσα, μιας και οι στιλίστες της Porsche αναμένεται να διατηρήσουν τη γνώριμη σιλουέτα εισάγοντας στοιχεία και λεπτομέρειες, όπως τα στενά φωτιστικά σώματα εμπρός, που είδαμε στη Macan αλλά και στο «μικρό» Audi Q5._X.A.   

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ