top icon
Επικαιρότητα

Η Ford παρουσιάζει τη νέα γενιά κινητήρων EcoBoost

Η Ford είναι ένας από τους τελευταίους ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν έχουν ασπαστεί ακόμα το “downsizing”.

Η Ford είναι ένας από τους τελευταίους ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα το παράδειγμα των συναδέλφων της, παρουσιάζοντας κι αυτή κινητήρες ενταγμένους στη φιλοσοφία του downsizing. Είναι μάλιστα δυσάρεστο να μπορεί να επαίρεται για έναν μόνο από το σύνολο των κινητήρων που παρουσιάζει και συγκεκριμένα για τον πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο των 2.5 λίτρων.
 
Όμως μόλις σήμερα η Ford Europe ανακοίνωσε τη νέα της επενδυτική πολιτική, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της στο Bridgend της Ουαλίας, με ένα κονδύλι της τάξης των 87 εκ. ευρώ. Στο εργοστάσιο αυτό θα κατασκευάζεται μία νέα γενιά κινητήρων βενζίνης, 1.6 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενοι, με άμεσο ψεκασμό. Η σειρά των κινητήρων αυτών θα φέρει το όνομα EcoBoost, θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με την ιπποδύναμη και αναμένεται να παρουσιαστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2010.
 
Οι νέοι κινητήρες EcoBoost προβλέπεται να αντικαταστήσουν τους ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες των 1.6, 1.8 και 2.0 λτ. που τοποθετούνται σήμερα στα Fiesta, Focus, Mondeo, S-Max και Galaxy MPV. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Ford οι νέες εκδόσεις θα προσφέρουν κατά 20% περισσότερη οικονομία, κατά 15% χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2 και φυσικά θα παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ