top icon
Επικαιρότητα

Η Ford στη Γενεύη

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τη νέα γενιά του Ford C-Max στη Γενεύη, που θα παρουσιαστεί σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις.

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τη νέα γενιά του Ford C-Max στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύη, που θα παρουσιαστεί σε πενταθέσιες και επταθέσιες (Grand C-Max) εκδόσεις. Η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως περιμένει πολλά από το νέο μοντέλο της, το οποίο χαρακτηρίζει ως «compact Multi-Activity Vehicle». Η επταθέσια έκδοση (Grand C-Max) θα είναι εφοδιασμένη με συρόμενες πίσω πόρτες, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η μεσαία σειρά καθισμάτων αναδιπλώνεται με έξυπνο τρόπο, για να  δημιουργείται αρκετός ελεύθερο χώρος. Από πλευράς κινητήρων βασικός βενζίνης θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρο «Ecoboost» των 1.6 λίτρων. Ο αντίστοιχος diesel θα είναι ο 2.0 «Duratorq TDCi». Η νέα γενιά Ford C-Max θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά περίπου στα τέλη του 2010.
 
Ισχυρότερος κινητήρας diesel για το Kuga
Στη Γενεύη θα βρίσκεται επίσης και το Kuga με τη νέα έκδοση του κινητήρα 2.0 «Duratorq TDCi», η οποία αποδίδει σε ισχύ 163 ίππους και αντικαθιστά την αντίστοιχη σε κυβισμό παλαιότερη των 136 ίππων. Με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, προδιαγραφών Εuro5, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ανέρχονται σε 159 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Από πλευράς επιδόσεων, με τον κινητήρα αυτόν το Κuga επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει ανώτατη ταχύτητα 195 χλμ/ώρα. Στις εκδόσεις του Kuga που θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων «Powershift», οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ανέρχονται σε 179 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
 
Νέος κινητήρας βενζίνης για το Μondeo
Ένα νέο μηχανικό σύνολο βενζίνης προδιαγραφών Euro5 θα βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό του Μondeo στη Γενεύη, το υπερτροφοδοτούμενο 2.0 «EcoBoost SCTi», με απόδοση 203 ίππων. Με αυτόν σε κύρια βάση θα συνεργάζεται το εντελώς νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων, το οποίο με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των 140 και 163 ίππων θα προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ