top icon
Επικαιρότητα

Η Hyundai στο Παρίσι

Το νέο i20 αλλά και αρκετά ακόμα νέα μοντέλα και εκδόσεις θα φιλοξενεί η Hyundai στο περίπτερό της, στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ιδιαίτερα πληθωρική αναμένεται η παρουσία της Hyundai στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενεί στο περίπτερό της το πολυαναμενόμενο i20, αντικαταστάτη του Getz, το πρωτότυπο i20 i-blue, μία υβριδική έκδοση του Santa Fe, καθώς και ένα καινούριο SUV με την ονομασία ix55.
 
Αναφορικά με το i20, είναι σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο της εταιρείας, στο Ρίσελχαϊμ της Γερμανίας. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά μοντέλο που φέρει το πρόθεμα «i» στην ονομασία του (i30 και i10 τα υπόλοιπα δύο). Το 5θυρο αμάξωμα διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ είναι σαφώς πιο μοντέρνο σχεδιαστικά, με μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι ιθύνοντες της εταιρείας, χάρη στη νέα πλατφόρμα στην οποία «πατάει», θα θέτει καινούργια πρότυπα και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.
 
Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί τα μηχανικά σύνολα βενζίνης που θα εφοδιάζουν το μοντέλο, εκτός από ένα νέο πετρελαιοκινητήρα CRDi 1,4 λίτρων με 90 ίππους και 220 Nm (22,4 χλγμ.) ροπής, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο πρωτότυπο i20 i-blue. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα συνεργάζεται με ένα καινούργιο 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, εξασφαλίζοντας εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ.
 
Σε ό,τι αφορά το υβριδικό Santa Fe, θα κάνει χρήση του γνωστού συνόλου των 2,4 λίτρων, το οποίο και συνδυάζεται για την περίσταση με έναν ηλεκτροκινητήρα, ώστε να περιορίζει την κατανάλωση και, κατά συνέπεια, τις εκπομπές ρύπων. Το ix55, με τη σειρά του, βασίζεται στο μοντέλο Veracruz που πωλείται αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες, εμφανισιακά τουλάχιστον δείχνει να έχει δεχτεί ορισμένες βελτιώσεις, ώστε να προσεγγίζει τα «γούστα» της ευρωπαϊκής αγοράς,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ