top icon
Επικαιρότητα

Η καθαρόαιμη Aston Martin Vantage GT3

Οι Βρετανοί δημιουργούν τη συλλεκτική έκδοση GT3 της εντυπωσιακής Vantage «βλέποντας» ξεκάθαρα την αντίστοιχη σε ονομασία και φιλοσοφία εκδοχή της Porsche 911.

Οι Βρετανοί δημιουργούν τη συλλεκτική έκδοση GT3 της εντυπωσιακής Vantage «βλέποντας» ξεκάθαρα την αντίστοιχη σε ονομασία και φιλοσοφία εκδοχή της Porsche 911.

Κατ΄ αρχήν, αξίζει να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται για ένα… κανονικό μοντέλο της γκάμας Aston Martin, αλλά για μια συλλεκτική έκδοση που θα παραχθεί για μόλις 100 τυχερούς ιδιοκτήτες. Ασφαλώς, η εμφάνισή της είναι ο πρώτος… φανερός πόλος έλξης της έκδοσης GT3. Τα φαρδύτερα μετατρόχια, τα πληθωρικά αεροδυναμικά βοηθήματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα (σ.σ.: από το ίδιο υλικό είναι και το καπό), τα επιθετικά μαρσπιέ και αγωνιστικός σχεδόν εμπρός προφυλακτήρας, η σταθερή πίσω αεροτομή αλλά και οι τροχοί των 19 ιντσών που συνδυάζονται με τα… καθαρόαιμα ελαστικά Pilot Super Sport της Michelin, αποτελούν μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τις «απλές» Vantage.

Το εσωτερικό δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθεί τα… χνάρια του εξωτερικού. Η κεντρική κονσόλα είναι από ανθρακονήματα, το ταμπλό και όχι μόνο είναι επενδεδυμένο με αλκαντάρα, οι κλασσικές χειρολαβές των θυρών στο εσωτερικό απλώς… απουσιάζουν, ενώ το τιμόνι, αλλά και τα καθίσματα ακολουθούν αγωνιστικά αισθητικά μονοπάτια, για λόγους εντυπωσιακού και όχι μόνο. Η χρήση προηγμένων, αλλά και ελαφριών, συνάμα, υλικών εντός και εκτός, έχουν επιφέρει μια μείωση στο συνολικό βάρος της βρετανικής κατασκευής, το οποίο ανέρχεται στα 100 περίπου κιλά.

Από εκεί και πέρα, στο… παιχνίδι μπαίνουν και οι διαφοροποιήσεις που αφορούν στις επιλογές των ανθρώπων της Aston Martin αναφορικά με τα μηχανικά μέρη. Τα κεραμικά φρένα, οι εξατμίσεις από μαγνήσιο, οι «σκληρές» ρυθμίσεις της ανάρτησης, οι οποίες προσφέρουν τις επιλογές Normal, Sport και Track, αλλά, πρωτίστως, ο γνωστός ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,0 λίτρων (V12 ασφαλώς!), δίνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο το στίγμα του μοντέλου. Αξίζει να προσθέσουμε πως το 12κύλινδρo αυτό διαμάντι αποδίδει ειδικά για την περίσταση 600 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ