top icon
Επικαιρότητα

Η Maserati φρενάρει ξανά την παραγωγή της

Το ισχύον καθεστώς και οι μειωμενες πωλήσεις στην αγορά της Κίνας βάζουν για μια ακόμα φρένο στην παραγωγική αλυσίδα ιταλικής εταιρείας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η διάσημη ιταλική εταιρεία διακόπτει την παραγωγή οχημάτων της για βραχύ χρονικό διάστημα, καθώς αντίστοιχο φρένο είχε μπει τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ο λόγος; Αφενός οι χαμηλές πωλήσεις, αφετέρου οι νέοι και πιο αυστηροί κανόνες που εισήγαγαν οι αρχές της Κίνας αναφορικά με τη σχέση αντιπροσώπων και κατασκευαστών στην εγχώρια αγορά αυτοκινήου. Μεταξύ των αλλαγών αυτών, η σχετική νομοθεσία απαγορεύει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιβάλλουν την ύπαρξη αποθεμάτων στους αντιπροσώπους τους.

Σήμερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προερχόμενες από τα σωματεία εργαζομένων FIM και FIOM της Fiat Chrysler Automobiles, η Maserati αποφάσισε στη διακοπή παραγωγής των Ghibli και Quattroporte από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου. Για τα μοντέλα GranTurismo και GranCabrio η παύση θα σταματήσει στις 8 Ιανουαρίου. Σε ότι αφορά στην Levante, το φρένο ξεκινά σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, διαρκώντας έως και τις 15 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η δήλωση του επικεφαλής των σωματείων της εταιρείας, Federico Bellono:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η παραγωγή επιβραδύνει με τις επενδύσεις για νέα μοντέλα να φρενάρουν»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ