top icon
Επικαιρότητα

Η Maserati μειώνει την παραγωγή της;

Σημερινά δημοσιεύματα θέλουν την Maserati να περικόπτει τους ρυθμούς παραγωγής των μοντέλων της εξαιτίας της μειωμένης ζήτησής τους.

Σημερινά δημοσιεύματα θέλουν την Maserati να περικόπτει τους ρυθμούς παραγωγής των μοντέλων της εξαιτίας της μειωμένης ζήτησής τους.

Ύστερα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική επίδοση την περσινή χρονιά, που βρήκε τη διάσημη ιταλική τρίαινα να εκτοξεύει τις συνολικές πωλήσεις της ανά την υφήλιο στις 36.448 μονάδες σημειώνοντας αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο της τάξης του 137% σε σχέση με το «φτωχό» 2013, η Maserati φαίνεται να πατά… φρένο για το 2015. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδουν σήμερα έγκυρα αυτοκινητικά μέσα επικαλούμενα μαρτυρίες… εκ των έσω. Και συγκεκριμένα, από μέλη του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας. Σύμφωνα με τους τελευταίους και με δεδομένη τη διαφαινόμενη μείωση της ζήτησης των μοντέλων της ιταλικής φίρμας σε σχέση με την χρονιά που πέρασε, στο εργοστάσιο Grugliasco, στο οποίο κατασκευάζονται οι Ghibli και Quattroporte, οι βάρδιες εργασίας πρόκειται να μειωθούν από 12 σε 10 σε εβδομαδιαία βάση, απόφαση που μεταφράζεται σε 3 αντί για 4 εργάσιμες εβδομάδες για τους 2.800 εργαζομένους του μέχρι τον προσεχή Ιούλιο. Επισήμως, ωστόσο, η FCA αρνήθηκε να σχολιάσει την παραπάνω πληροφορία.

Θυμίζουμε πως το 2014 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για την Maserati, με τις Ghibli, Quattroporte και GranTuismo/GranCabrio να παράγονται σε 23.500, 9.500 και 3.500 μονάδες αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη αγορά για την ιταλική εταιρεία ήταν εκείνη των Η.Π.Α. Δε μένει παρά να δούμε μετά και το επίσημο ντεμπούτο της νέας Levante το 2016, του νέου SUV της Maserati, αλλά και την «ολοκλήρωση» της γκάμας της, η οποία θα απαριθμεί έως το 2018 έξι στο σύνολο μοντέλα, αν και με ποιο τρόπο τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο Sergio Marchionne για ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 75.000 μονάδων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ