top icon
Επικαιρότητα

Η μεγαλύτερη μοτοσικλέτα του κόσμου

Μπορεί, εκ πρώτης όψεως, να μοιάζει με κακόγουστο αστείο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή. Μία μοτοσικλέτα 13 τόνων, που με τη χάρη monster truck περνάει με άνεση πάνω από αυτοκίνητα και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο δρόμο της.

Την ιδέα για τη συγκεκριμένη κατασκευή είχε ο Ρέι Μπάουμαν, ένας κασκαντέρ που ειδικεύεται στην οδήγηση διαφόρων οχημάτων, από αυτοκίνητα και φορτηγά, μέχρι τραίνα. Το δημιούργημά του έχει μήκος 9 περίπου μέτρα, ενώ σε ύψος ξεπερνάει τα 3 μέτρα.

Για τις ανάγκες της κίνησης έχει προσαρμόσει ένα κινητήρα από μεγάλο φορτηγό, ό οποίος μεταδίδει το σύνολο της ισχύος του πίσω, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων της Allison. Το πλαίσιο αποτελεί ειδική κατασκευή, ενώ οι τροχοί προέρχονται από τα θηριώδη dumper της Caterpillar.           

Η μοτοσικλέτα αυτή, που δίκαια χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη που κατασκευάστηκε ποτέ, αναμένεται να κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στην έκθεση της Μελβούρνης, στα τέλη Φεβρουαρίου. Όσο για το δημιουργό της, υποστηρίζει ότι μετά από αρκετά χρόνια επικίνδυνων ακροβατικών, αλμάτων, ρεκόρ αλλά και τραυματισμών, είναι η ώρα να δώσει πλέον έμφαση στην ασφάλεια των μετακινήσεών του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ