top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Jaguar F-Type!

Αυτή είναι η ονομασία του νέου σπορ μοντέλου της Jaguar, η διάθεση του οποίου, όπως ανακοινώθηκε, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της τρέχουσας κιόλας χρονιάς!

Αυτή είναι η επίσημη ονομασία του νέου σπορ μοντέλου της Jaguar, η διάθεση του οποίου, όπως ανακοινώθηκε στην Έκθεση της Ν. Υόρκης, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της τρέχουσας κιόλας χρονιάς!

Η βρετανική εταιρεία ήρθε να επιβεβαιώσει έμπρακτα με τη διάθεση επίσημου φωτογραφικού υλικού στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης -και όχι μόνο δια των ανακοινώσεων των ιθυνόντων της- πως βρίσκεται όχι μόνο σε τροχιά διαρκούς ανάπτυξης, αλλά και έντονης δημιουργικότητας. Τα καλά νέα για τους fun της βρετανικής εταιρείας αφορούν στην ανακοίνωση-διαβεβαίωση ότι στις αρχές της επόμενης κιόλας χρονιάς η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της θα εμπλουτιστεί με μια εντελώς νέα πρόταση, με σπορτίφ χαρακτήρα, η οποία επίσημα θα φέρει την ονομασία F-Type. Για αρχή, το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από το πρωτότυπο C-X16 που είδαμε για πρώτη φορά πέρσι στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, θα κυκλοφορήσει ως ρόουντστερ, με δύο αυστηρά θέσεις και αργότερα, περί τα τέλη του 2013 και σε κουπέ έκδοση. Σχεδιαστικά, οι επικεφαλείς της Jaguar ξεκαθαρίζουν πως οι ομοιότητές του σε σχέση με το C-X16 θα είναι ιδιαίτερα διακριτές, καθώς το τελευταίο απέσπασε πολύ θετικά σχόλια αναφορικά με τις σχεδιαστικές επιλογές που υιοθέτησε.

Προς το παρόν, πάντως, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές της νέας F-Type είναι ιδιαίτερα… πενιχρά –σε αντίθεση με τις επίσημες, πλην όμως καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της, οι οποίες αποκαλύπτουν αρκετά αναφορικά με την εξωτερική αισθητική της. Πιο συγκεκριμένα, η νέα F-Typeθα υιοθετεί ένα εντελώς νέο και αλουμινένιο για την περίσταση δάπεδο, ενώ νέοι θα είναι και οι κινητήρες –βενζίνης ασφαλώς- που θα αναλάβουν την κίνησή της. Σε ότι αφορά τις οδηγικές της αρετές, οι ιθύνοντες της Jaguar υπόσχονται ανώτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την XKR-S, παρά το γεγονός ότι οι κινητήρες της θα είναι λιγότερο ισχυροί. Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, η Jaguar ευελπιστεί να τοποθετήσει τη νέα F-Typeανάμεσα στις Porsche Cayman/Boxster και 911.

Κατά πάσα πιθανότητα, η επίσημη δημόσια εμφάνιση του μοντέλου παραγωγής της νέας F-Type θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο, στη Διεθνή επίσης Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ