top icon
Επικαιρότητα

Η πρώτη McLaren Senna είναι γεγονός

Η βρετανική εταιρεία παρέδωσε την πρώτη McLaren Senna στο νέο της ιδιοκτήτη οργανώνοντας συγχρόνως για αυτόν ένα ενδιαφέρον road trip.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία (τι άλλο;) από την πόλη του Λονδίνου, David Kyte, ο οποίος, αμέσως μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου του, ξεκίνησε με το νέο του απόκτημα ένα ταξίδι 1.400 χλμ. συνοδευόμενος από πέντε ακόμα τετράτροχα «διαμάντια» της McLaren -τρεις ακόμα Senna, μία 720S και μία 600LT. Μετά την… προβλεπόμενη τελετή παράδοσης της Senna με αριθμό πλαισίου «001», το κονβόι των έξι supercars -στους οδηγούς των οποίων συμπεριλαμβάνονταν ο οδηγός αγώνων και ανιψιός του Ayrton Senna, Bruno Senna, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive, Dr Jens Ludmann και ο διευθυντής της οικογένειας οχημάτων Ultimate Series της εταιρείας, Andy Palmer- κατευθύνθηκε στη συνέχεια στη Ν. Γαλλία με κατάληξη την πίστα του Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία.

Η McLaren Senna 001 είναι βαμμένη για την περίσταση σε λευκό χρώμα με ουκ ολίγες μπλε (Aurora Blue) πινελιές, τις οποίες επιμελήθηκε το «παράρτημα» MSO της McLaren. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εταιρεία, η διαδικασία της βαφής του αυτοκινήτου με τους άνω χρωματισμούς διήρκησε 600 ώρες. Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση παρουσιάζουν οι διακοσμήσεις στο σώμα του αυτοκινήτου, οι οποίες παραπέμπουν στον αδικοχαμένο βραζιλιάνο οδηγό. Όπως, για παράδειγμα, η υπογραφή του στο εσωτερικό των θυρών, οι χαραγμένες στο πεντάλ βενζίνης χρονιές «1988», «1990» και «1991», οι οποίες αντιστοιχούν στα έτη κατά τα οποία ο Ayrton Senna κατέκτησε τα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματά του στο μαγικό κόσμο της F1, καθώς και το σκαρίφημα της πίστας του Ιντερλάγκος, που κοσμεί με τη σειρά του το εμπρός καπό._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ